Laatste nieuws:

5 januari 2017 09:59

Jungheinrich bouwt automatisch magazijn HEWI G. Winker

HEWI G. Winker heeft Jungheinrich opdracht gegeven voor de realisatie van een automatisch hoogbouwmagazijn en een automatische logistiek rondom een nieuwe productielijn.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

HEWI, specialist in zelfborgende moeren en verbindingen, neemt de ruim 1 hectare grote locatie in Spaichingen (Zuid-Duitsland) komende herfst in gebruik.

Automatische magazijnkranen

Jungheinrich bouwt een silo-magazijn van 57 meter lang en 25 meter hoog. Silo-bouw is een constructie waarbij magazijnstellingen de dak- en wandelementen van het pand dragen. Dat maakt een korte bouwtijd mogelijk.

De pallets worden dubbeldiep opgeslagen in drie gangen, zodat er 9.888 palletplaatsen ontstaan. Drie magazijnkranen van MIAS (onderdeel van Jungheinrich) slaan de pallets in en uit. De kranen halen een capaciteit van 93 dubbelspelen per uur. Lopende banden verzorgen de aan- en afvoer. Het hele logistieke systeem wordt aangestuurd met Jungheinrich WMS-software en material flow controllers.

AGV’s

Voor de aanvoer van grondstoffen naar de productielijnen en voor de afvoer van containers gereed product richting opslag worden zes AGV’en (AGV = Automatisch Gestuurd Voertuig, red.) ingezet. Deze Jungheinrich Auto Pallet Movers (APM, type ERC 215a) worden eveneens gekoppeld aan het WMS. De overige transporttaken, zoals het laden en lossen van vrachtauto’s, worden verzorgd door handbediende stapelaars van Jungheinrich.

Truckgeleidingssoftware

HEWI pakt ook de reeds bestaande productielocatie aan, waar zeven miljoen moeren en geëxtrudeerde onderdelen per dag worden geproduceerd. Hier implementeert Jungheinrich truckgeleiding software, die de productiviteit van de bestaande, manuele heftruckvloot moet verhogen.

Thomas Gruber, projectmanager Jungheinrich Intralogistic Solutions: “Het systeem is erop gericht om een verdere groei te kunnen faciliteren, zodra HEWI dat nodig heeft. Dat betekent dat zowel het automatische hoogbouwmagazijn, als de conveyors en de AGV’en naar wens kunnen worden uitgebreid. De integrale expertise van Jungheinrich, het feit dat we alles kunnen leveren uit één hand – met uiteraard maximale comptabiliteit – én de schaalbaarheid van de systemen waren voor HEWI doorslaggevend in de keuze voor ons.”

Managing director Markus Hänssler van HEWI over de nieuwbouw: “De nieuwe productiefaciliteit vormt de basis om ons succesvol verder te ontwikkelen. Met die extra groeiruimte kunnen we onze afzet verdubbelen.”

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb