Laatste nieuws:

12 december 2016 09:44

NI en SparkCognition gaan samenwerken

SparkCognition is gaan samenwerken met National Instruments en IBM om gezamenlijk aan een ‘condition monitoring and predictive maintenance testbed' te werken.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

Het doel van de samenwerking is betere interoperabiliteit tussen huidige technieken en IT-systemen omdat bedrijven op zoek zijn naar betere methoden voor het beheren en verlengen van de operationele levensduur van zware machines, generatoren en productieprocessen in de industrie.

Ruwe data

Gebruikers kunnen in dit nieuwe tijdperk van ‘big analog data' profiteren van machine learning om waardevolle informatie te verkrijgen. Ze kunnen ruwe data van de machines verzamelen om daaruit het inzicht te verkrijgen om werkzaamheden, apparaten en processen te verbeteren. Daarnaast kunnen ze enorme kostenbesparingen en concurrentievoordelen realiseren met behulp van kunstmatige intelligentie. Deze geeft prognoses voor defecten voordat zij daadwerkelijk optreden. Naast het identificeren van suboptimale bedrijfsomstandigheden assisteert het bij de analyse van de belangrijkste (fout)oorzaken.

Machine learning

NI's open, softwaregebaseerde platform vormt de basis van het Condition Monitoring and Predictive Maintenance Testbed en bevat alle componenten die nodig zijn voor machine learning. Klanten kunnen SparkCognition's cognitieve analysefaciliteiten inzetten om proactief ongewenste vermoeidheidsverschijnselen te herkennen, en uitval van kritische machines te voorkomen. Hierdoor ontstaat een beter en geavanceerd inzicht in de status van de activa en de oplossingen tot herstel bij problemen. Deze mogelijkheden helpen bij het verhogen van operationele efficiëntie en veiligheid en het verlagen van onderhoudskosten.

Informatieverwerking

"De IIoT-technologieën stimuleren de enorme toename van sensoren binnen industriële apparatuur en de hoeveelheid gegevens die hiervan afkomstig zijn. De samenwerking tussen NI en SparkCognition biedt de mogelijkheid om de verkregen informatie op een intelligente wijze te verwerken om daarmee waardevolle inzichten te produceren", aldus Stuart Gillen, director of business development bij SparkCognition.

"Ons platform kan de data verzamelen en de belangrijke eigenschappen eruit filteren om de SparkCognition's analyses voor de IIoT-oplossingen aan te sturen", vertelt Jamie Smith, director of embedded systems bij NI. "Dit biedt nieuwe manieren waarbij de automatisering van het proces om sensorgegevens in bruikbare, zakelijke inzichten om te zetten gestalte krijgt."

Meer informatie over dit krachtige en intelligente testbed: www.iiconsortium.org/cm-pm.htm.