Laatste nieuws:

5 december 2016 09:24

Jungheinrich wint MX Award voor productinnovaties

De palletwagenfabriek van Jungheinrich in Landsberg is door het Manufacturing Excellence Netwerk beloond met een MX Award voor productinnovaties.

'
Rechts
1/2
Meer over
Bedrijven

Het Manufacturing Excellence Netwerk beoordeelt elk jaar ‘best practices’ van de industrie in Duitstalige landen. Er worden MX Awards uitgereikt in vijf categorieën. Ook is er één speciale prijs. De awards worden ondersteund door het Duitse Ministerie van Economie en Energie en hebben als doel om krachten van de Duitse industrie te herkennen en nieuwe ‘standaards te bepalen’.

Jungheinrich Landsberg

“Met een sterke positie, succesvolle innovaties en vele ideeëngeneratoren ligt Jungheinrich voor op haar concurrenten. Het modulaire concept maakt een productiegeoriënteerde individualisering mogelijk. Het is een voorbeeld van slimme oplossingen. De fabriek in Landsberg is bovendien zeer modern, duurzaam en klaar voor verdere groei,” aldus Dr. Thomas Wimmer, president van de logistieke associatie BVL, tijdens de uitreiking.

Innovatiecultuur

Marc Ehrmann, directeur van de Jungheinrich fabriek in Landsberg, nam de prijs opgetogen in ontvangst: “Met de ontwikkeling van innovatieve producten en diensten bevestigt Jungheinrich haar toonaangevende positie. We investeren continu in onderzoek en ontwikkeling. Die innovatiecultuur is al sinds onze oprichting onderdeel van ons bedrijf.”

Industriële automatisering

Jungheinrich ontwikkelt in Landsberg elektrische palletwagens in alle soorten en maten. De fabriek is in hoge mate geautomatiseerd. Lak- en lasrobots zorgen voor de productie van palletwagens, grondstoffen worden veelal automatisch aangevoerd. De fabriek produceert volgende laatste industriële inzichten en werd in 2009 geopend.