Laatste nieuws:

27 oktober 2016 12:15

PTC en HP werken samen aan IoT-oplossingen

PTC en Hewlett Packard Enterprise kondigden deze week aan samen te werken aan oplossingen voor het Internet of Things (IoT). De twee bedrijven doen dit om de IoT-oplossingen eenvoudiger beschikbaar te maken op basis van PTC Thingworx software en HPE Edgeline Systems.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

De samenwerking richt zich op industriële toepassingen die gebruik maken van PTC's ThingWorx IoT platform technologieën en HPE's hardware en datadiensten. PTC en HPE presenteren deze week op het IoT Solutions World Congress in Barcelona (Spanje) de meest recente versie van de gecombineerde oplossing.

Oplossing voor datamanagementproblemen

De samenwerking van HPE met PTC moet een combinatie van vooraf geteste best-in-class hardware en software beschikbaar maken. Dit helpt klanten IoT-datamanagementproblemen op te lossen. Ook zijn er effectiever beslissingen te nemen aan de hand van de data van de sensoren.

De samenwerking tussen PTC en HPE toont alle hardware- en softwaretechnologieën die specifiek zijn ontworpen voor IoT edge computing en slimme oplossingen. Dit bestaat uit onder meer sensoren, edge computing, real-time edge analytics, machine learning en augmented reality.

IoT Solutions World Congress

De demonstratie op het IoT Solutions World Congress bouwt voort op deze technologieën die momenteel worden gepresenteerd bij HPE's IoT Innovation Lab in Houston, Texas, en op evenementen zoals PTC's LiveWorx.

“Een samenwerking van bedrijven om de uitdagingen binnen deze industrie op te lossen is de snelste manier om IoT-innovatie te versnellen en te zorgen voor toegevoegde waarde,” zegt Andrew Timm, chief technology officer bij PTC. “De resultaten die we tot nu toe hebben behaald via de samenwerking met HPE laten zien wat er mogelijk is als twee toonaangevende IoT-bedrijven een gemeenschappelijk doel nastreven. We willen een paar van de belangrijkste uitdagingen op het gebied van IoT aanpakken en nieuwe IoT-oplossingen ontwikkelen.”

Het Internet of Things belooft toegang tot enorme hoeveelheden van samengeperste data waarmee klanten hun zaken, engineering en wetenschappelijke onderzoeken kunnen versnellen. “De HPE Edgeline Converged IoT-systemen in combinatie met Aruba connectiviteit en PTC’s toonaangevende technologieën vormen een sterke combinatie om deze data en inzichten met onze klanten te delen”, zegt Dr Tom Bradicich, VP en GM, Servers en IoT Solutions bij Hewlett Packard Enterprise.

Bedrijven die de kansen van IoT verkennen met PTC en HPE zijn onder andere National Instruments, OSIsoft en Deloitte.