Laatste nieuws:

14 oktober 2008 12:39

Sioux Embedded Systems ontwikkelt nu ook software in Moskou

Het Eindhovense Sioux Embedded Systems heeft het afgelopen jaar een back office in Moskou opgezet. Van daaruit wordt technisch zeer hoogwaardige embedded software ontwikkeld, maar dan tegen kosten die 30% tot 40% lager kunnen uitvallen. Het Eindhovense Development Centre stuurt de opdrachten vanuit Nederland aan, waardoor de gewenste resultaten zijn gewaarborgd. Gebruik maken van de Russische back office is vooral interessant voor bedrijven die veel investeren in r&d, maar dat door de marktdruk goedkoper willen doen.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

Wie een goed functionerende vestiging in het buitenland wil opzetten - zoals tegenwoordig veel organisaties proberen in India, China of Oost-Europa - moet zich realiseren dat dit veel tijd en energie kost. Cultuurverschillen en miscommunicatie zijn de voornaamste redenen waardoor ontwikkeltrajecten vaak moeizaam verlopen. Het blijkt een hele toer om ervoor te zorgen dat de opgeleverde software ook voldoet aan de vooraf bepaalde requirements. Toch zijn de kosten zó significant veel lager, dat ook Sioux besloot de investering aan te gaan. De samenwerking tussen Rusland en het Eindhovense hoofdkantoor is het afgelopen jaar geoptimaliseerd, de eerste klanten profiteren inmiddels van de voordelen.

Front- en back office

De Russische vestiging ontwikkelt met name software voor langdurige, multidisciplinaire programma's. Kleinere, kortdurende opdrachten worden nog steeds in het Eindhovense Development Centre uitgevoerd. Om ervoor te zorgen dat de ontwikkelde software voldoet aan de wensen van haar klanten, werkt Sioux met een front office in Eindhoven en een back office in Rusland. Het Nederlandse Development Centre onderhoudt de klantcontacten, formuleert de requirements en ontwerpt de globale architectuur. Als de back office - die wordt geleid door een Nederlandse technisch manager - de opdracht heeft uitgewerkt en getest, zorgt Eindhoven weer voor de integratie bij de klant. Op die wijze is de gewenste kwaliteit gewaarborgd.

Voordelen Rusland

Sioux koos voor de regio Moskou vanwege het betrekkelijk kleine tijdsverschil (onze Russische collega's beginnen 2 uur eerder), de affiniteit met de Westerse cultuur en het traditioneel zeer goed ontwikkelde technische kennisniveau. Rusland is niet voor niets het land van de schakers, de ruimtevaart en de nucleaire wetenschap! Ook het beschermen van Intellectual Property (IP) is binnen de Russische wet gemakkelijker dan in andere landen. De regio Moskou is bovendien enorm in ontwikkeling, er zijn veel uitstekend gekwalificeerde medewerkers beschikbaar.

Sioux Embedded Systems

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (7)...

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Pilz Nederland

Rollon Lineairtechniek BV

Bege Aandrijftechniek BV

Rotero Holland bv

DIS Sensors

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb