Laatste nieuws:

29 september 2016 10:42

Metesco distributeur van Torque And More

Metesco Nederland is sinds kort officieel distributeur van Torque And More (TAM). Dit bedrijf onder leiding van ingenieur Lutz May, specialiseert zich in het ontwikkelen van speciale contactloze torsie meetapparatuur.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

Met de TAM meetsystemen is het mogelijk om koppel op een roterende of stilstaande as te meten zonder contact te maken of voorzieningen te treffen op de as zelf.  Daarnaast zijn er verschillende meetmodules en sensoren bruikbaar voor verschillende doeleinden in bijvoorbeeld kranen, op schroefassen, motorsport, aandrijftechniek en elektrische gereedschappen. Kortom: alles waar moment, buiging of meten van spanning in staal van toepassing is.. 

De meetapparatuur van TAM werkt op basis van magnetisme en het meten van vervorming in het magnetisch veld als gevolg van belasting. Zo is het mogelijk om torsie, axiale belasting en buiging op een roterende as te meten. Dit gepatenteerde systeem vervangt in veel situaties het plakken van rekstroken. 

Inmiddels hebben medewerkers van Metesco trainingen gevolgd in Duitsland om de eigenschappen en het product te leren kennen. Deze kennismaking is de basis en goed begin voor de toekomstige samenwerking tussen de twee vooral technisch georiënteerde bedrijven. Metesco beschikt inmiddels over meerdere systemen voor demonstratiedoeleinden. 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rotero Holland bv

Bege Aandrijftechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

DIS Sensors

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb