Laatste nieuws:

29 september 2016 10:19

ABB verkoopt kabeldivisie

ABB verkoopt de kabeldivisie voor hoogspanningskabels aan NKT Cables. De kabeldivisie die onderzeese en ondergrondse hoogspanningskabels maakt en gevestigd is in het Zweedse Karlskrona maakt deel uit van de ABB-divisie Power Grids, die momenteel een strategische reorganisatie ondergaat.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

De kabeldivisie boekte vorig jaar met 900 werknemers een jaaromzet van USD 542 miljoen. NKT Cables betaalt EUR 836 miljoen euro (USD 934 miljoen) voor de divisie. Het van oorspong Deense bedrijf ontwerpt, maakt en levert elektriciteitskabels voor het lichtnet, het middenspannings- en het hoogspanningsnet. Het gaat daarbij voornamelijk om wisselstroom.

Het bedrijf heeft productievestigingen in Europa en China en , verkoopvestigingen wereldwijd. Met ongeveer 3200 werknemers bedroeg de jaar omzet in 2015 1,2 miljard euro. Beide partijen hebben een strategische samenwerkingsovereenkomst gesloten die in ABB’s kabelbehoefte blijft voorzien. Ook de kabellegger voor ABB in aanbouw is Noorwegen maakt deel uit van de ‘inboedel’ die naar NKT Cables gaat. Het schil is ongeveer 140 m lang en moet volgend jaar worden opgeleverd.