19 september 2016 14:50

TGW Robotics neemt roboticabedrijf CHM Automatisierungstechnik over

TGW, specialist in geautomatiseerde material handling-oplossingen heeft roboticabedrijf CHM Automatisierungstechnik GmbH, gevestigd in Stephanskirchen- Duitsland, overgenomen. Deze overname zorgt voor een verdere uitbreiding van TGW's diensten en producten. CHM wordt voor 100 procent een dochteronderneming van TGW en blijft bestaan onder de naam TGW Robotics.

TGW heeft reeds een werkrelatie met CHM op verschillende voltooide en lopende projecten. CHM ontwerpt en bouwt gespecialiseerde machines, inclusief portaalrobots, pick-armen en speciale transportsystemen. Vooral de ervaring van CHMH in roboticacontrole en de ontwikkeling van knikarm robots is van toegevoegde waarde voor TGW. Het zijn deze technologieën die voornamelijk gebruikt worden voor het palletiseren van dozen in de productiezones.

Uitgebreid team voor uitgebreide knowhow

De CHM-fabriek in Stephanskirchen blijft bestaan, het senior management en de werknemers blijven behouden. 'CHM heeft een sterke marktpositie en bezorgt TGW een enorme hoeveelheid kennis en knowhow', zegt Harald Schröpf, managing director van TGW Logistics Group. 'We zullen samen met het hoofdkantoor in Wels bekijken welke strategisch belangrijke projecten we samen kunnen ontwikkelen, waaronder het geautomatiseerde orderpicken van individuele stukken, en hoe zij ons kunnen helpen bij de ontwikkeling van geautomatiseerde oplossingen voor productiezones. We investeren langdurig in deze overname en verwachten continuïteit, stabiliteit, innovatie en aanzienlijk verbeterde groei-opportuniteit te leveren.

Vergroot invloed

Georg Kirchmayr, President van TGW Logistics Group, is verheugd met deze vruchtbare samenwerking. 'De toekomst behoort aan robotica. Nu wij de nodige experten in huis hebben, kijken we uit naar nieuwe uitdagende en succesvolle ontwikkelingen.' Robert Wagenstaller, de nieuwe managing director van TGW Robotics, voegt toe: 'We zijn blij in TGW een sterke en succesvolle partner gevonden te hebben. Onze integratie in de TGW Group vergroot onze invloed in deze industrie aanzienlijk.'

Over TGW Logistics Group

TGW is een wereldwijde vooraanstaande systeemintegrator en fabrikant van dynamische, geautomatiseerde en geïntegreerde logistieke totaaloplossingen. Sinds 1969 implementeert logistieke oplossingen, van kleinere conveyorapplicaties tot complexe, volledig geautomatiseerde opslag- en sorteersystemen. Wereldwijd telt de onderneming meer dan 2.500 werknemers. De organisatie implementeert logistieke oplossingen voor vooraanstaande bedrijven in verschillende sectoren In het financieel jaar 2014/15 realiseerde TGW Logistics Group een omzet van 475 miljoen euro.

Bron: Vraag & Aanbod

Foto's:

TGW Robotics neemt roboticabedrijf CHM Automatisierungstechnik over

TGW Robotics neemt het roboticabedrijf CHM Automatisierungstechnik over.

© Aandrijvenenbesturen.nl