Laatste nieuws:

10 oktober 2008 13:27

Neways herstructureert deel productieactiviteiten in Son

Neways Electronics International gaat een beperkt deel van haar productieactiviteiten in Son herstructureren. Het betreft hier de dochteronderneming Neways Electronic Assemblies.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

De stap is noodzakelijk om meer concurrerend te kunnen opereren en biedt Neways de mogelijkheid om mede in het belang van klanten, medewerkers en leveranciers de benodigde aanpassingen in de organisatie door te voeren. 

Neways Electronic Assemblies is gespecialiseerd in oplossingen op het gebied van elektronica-assemblage. De dochteronderneming presteerde de afgelopen jaren onder het gemiddelde rendement van de groep. De laatste maanden is vooral door de teruggevallen vraag vanuit de halfgeleiderindustrie het rendement verder verslechterd. Neways Electronic Assemblies heeft een omzet van circa € 20 miljoen op jaarbasis.

70 Arbeidsplaatsen

In het kader van deze herstructurering van de productieactiviteiten wordt door Neways in de tweede helft van 2008 een eenmalige last genomen van circa € 4,5 miljoen (bruto). Dit is inclusief de kosten voor een sociaal plan voor circa 70 arbeidspla atsen die komen te vervallen. De ondernemingsraad zal hierover advies worden gevraagd en de vakbonden zullen hier nader over worden geinformeerd.

De herstructurering zal resulteren in een sterke en structurele verlaging van de kostenbasis. De besparingen die hiermee gemoeid zijn bedragen naar verwachting circa € 3,5 miljoen op jaarbasis, waarvan een groot deel reeds in 2009 wordt gerealiseerd.

Vooruitzichten
Eerder werd aangegeven dat Neways voor het hele jaar een nettowinst van € 3 - 4 miljoen verwacht. Rekening houdend met de eenmalige last voor de herstructurering verwacht Neways nu, onvoorziene omstandigheden voorbehouden, voor heel 2008 een resultaat van om en nabij break even. Met deze stap is Neways voor de komende jaren beter gepositioneerd.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (7)...

Rollon Lineairtechniek BV

Rotero Holland bv

Bege Aandrijftechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

EUCHNER (Benelux) BV

DIS Sensors

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb