Laatste nieuws:

3 september 2016 21:26

Vipa Nederland geïntegreerd in Yaskawa Benelux

Vipa Nederland, de Apeldoornse dochteronderneming van de Duitse besturingsfabrikant, is per 1 september 2016 geïntegreerd in Yaskawa Benelux, de in Son en Breugel gevestigde dochteronderneming van de Japanse robot- en aandrijvingenfabrikant Yaskawa. Op deze datum zijn de gezamenlijke activiteiten ondergebracht in twee divisies: enerzijds Robotics, anderzijds Drives, Motion & Controls.

René van der Meer en Eddie Mennen tekenen de overeenkomst voor de integratie van Vipa NL in Yaskawa Benelux.'
René van der Meer en Eddie Mennen tekenen de overeenkomst voor de integratie van Vipa NL in Yaskawa Benelux.
1/1
Meer over
Bedrijven
De integratie past in het streven van Yaskawa om complete aandrijf-, besturings- en robotoplossingen aan te bieden op de wereldmarkt. Yaskawa is fabrikant van een breed gamma van industriële robots, diverse typen servo aandrijvingen en frequentieregelingen. Als aanvulling op dit programma nam het bedrijf eind 2012 Vipa over, Duitse fabrikant van industriële besturingen.

Sinds de overname werken beide bedrijven aan de integratie van de productlijnen en de organisaties. Yaskawa wil in alle belangrijke geografische markten de ondersteuning van het volledige productportfolio in één organisatie onderbrengen. Hiertoe werden in 2015 de activiteiten in Spanje geïntegreerd, in juni 2016 in Frankrijk en per 1 september 2016 in Nederland.

 Twee divisies

De activiteiten en producten van Vipa zijn nu ondergebracht in de divisie Drives, Motion & Controls. Met frequentieregelaars, servocontrollers en -motoren, industriële besturingen, inclusief alle bijbehorende toebehoren, software en applicatiekennis, kan deze divisie machinebouwers uit één hand alle benodigdheden voor de aandrijving van machines en installaties aanbieden. Voor machinebouwers die tevens robots in hun machines willen inbouwen, wordt nauw samengewerkt met de divisie Robotics. Behalve rechtstreeks aan machinebouwers levert deze divisie haar producten en kennis in Nederland ook via partner MCA Motion Control Automation, een business-unit van de Biesheuvel Techniek groep.

De divisie Robotics levert industriële robots met draagvermogens van 2 kg tot 800 kg. Ze worden onder meer gebruikt in verpakkingslijnen, material handling, lakstraten, lasstraten, beladingssystemen voor metaalbewerkingsmachines en slachterijen. Behalve de robots zelf biedt Yaskawa ondersteuning in de vorm van consultancy, engineering, training en service. Voor de bouw van complete robotcellen wordt samengewerkt met hierin gespecialiseerde system integrators.

Geïntegreerd aanbod

Hoewel beide divisies onafhankelijk opereren en verschillende marktsegmenten bedienen, werken de beide divisies nauw samen en zijn in staat om gezamenlijk complete automatiseringsoplossingen aan te bieden. Hiermee ontzorgt Yaskawa de markt. Voor machinebouwers betekent dit dat ze gebruik kunnen maken van een nauwkeurig op elkaar afgestemd aanbod producten (hardware) en software, waardoor hun kosten voor training van medewerkers en engineering van machines en projecten worden gereduceerd. Eindgebruikers krijgen de beschikking over één geïntegreerde aandrijf- en besturingsoplossing met uniforme bediening, wat hun kosten voor training van medewerkers en voor onderhoud beperkt.

Door het geïntegreerde aanbod van aandrijvingen, besturingen, robots, software en ondersteunende diensten onderscheidt de onderneming zich van de andere aanbieders die weliswaar vergelijkbare producten (aandrijvingen en besturingen) leveren, maar hiermee verschillende marktsegmenten bedienen en geen compleet geïntegreerde oplossingen aanbieden. Bovendien beschikt de onderneming over een brede en diepgaande applicatiekennis. Yaskawa verwacht met het complete aanbod een sterke positie te kunnen opbouwen in met name de verpakkingsindustrie, material handling (palletiseermachines, magazijnen) en energiemanagement. Met vierkwadranten toerentalregelaars, besturingen en software kan het bedrijf systemen aanbieden waarmee bedrijven hun energiestromen kunnen sturen en substantiële besparingen in energiekosten kunnen realiseren.

Presentatie tijdens vakbeurs

Door de integratie houdt Vipa Nederland per 1 september op te bestaan. De vestiging in het centraal gelegen Apeldoorn wordt vooralsnog gehandhaafd. Door integratie van administratieve functies is een efficiencyslag mogelijk, maar dit zal geen arbeidsplaatsen kosten. Door de nieuwe organisatie verwacht Yaskawa zelfs meer personeel te moeten aantrekken, zoals software engineers en application engineers.

De nieuw gevormde organisatie zal zich voor het eerst (samen met partners) presenteren tijdens World of Technology and Science (WoTS), die van 4 tot en met 7 oktober wordt gehouden in Jaarbeurs Utrecht. Highlights tijdens deze vakbeurs zijn:

  • - IMC 7, een industriële besturing (PLC) met geïntegreerde hardware en software voor motion control;
  • - MotoLogix, aansturing van Yaskawa robots rechtstreeks vanuit PLC programmering;
  • - GA700, een nieuwe generatie frequentieregelaars;
  • - U1000, 's werelds eerste frequentieregelaar zonder gelijkstroomtussenkring die daardoor nog zuiniger en compacter is dan regelaars mét tussenkring.

 

 

http://www.yaskawa.eu.com/

Registreer hier voor gratis toegang tot de WoTS

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb