29 augustus 2016 12:36

‘Ladies in the house' bij de Actemium Automation Award

Aan eerdere edities deden wel eens meisjes mee. Maar dit jaar meldt zich voor het eerst een damesteam aan de start van de Actemium Automation Award. Op donderdag 13?oktober zijn er in het Edulab van Actemium in Veghel dus ‘ladies in the house' bij deze automatiseringswedstrijd voor HBO-studenten. En op die primeur is Edulab-coördinator Martin van Malten best trots.

Martin van Malten, coördinator van het Edulab: "Vroeger draaide industriële automatisering vooral om elektrotechniek en besturing van productieprocessen. Inmiddels zie je een duidelijke verschuiving naar informatietechnologie. En die verschuiving zie je terug in de opdrachten voor onze Automation Award."  

Maar er is meer aan het veranderen. Van Malten: "In de vier jaar dat ik zelf elektrotechniek studeerde schreven zich maar twee studentes voor deze studie in. Gelukkig kiezen tegenwoordig steeds meer meisjes en jonge vrouwen voor een technische opleiding. We zijn ook ontzettend blij dat dit jaar voor het eerst een heel damesteam aan onze automatiseringswedstrijd meedoet." Max Bogers, docent Mechatronica bij Fontys Hogeschool in Eindhoven, begeleidt dit team. Hij is trots op zijn studentes. "Ons damesteam is echt een aanwinst voor de competitie en bovendien een goede zaak voor het techniekonderwijs". 

Tijdens de Actemium Automation Award gaan studenten in teamverband praktisch aan de slag met hun kennis en vaardigheden. Leveranciers bedenken hiervoor engineeringsopdrachten. Hoe bestuur je  bijvoorbeeld een limonadefabriek met een app op je tablet of smartphone? Klanten van Actemium beoordelen deze challenges. Zij letten niet alleen op technische kennis, maar ook op samenwerking.   

Van Malten: "Meedoen vraagt kennis, vaardigheden en een hoge mate van concentratie. Maar het is vooral ontzettend leuk om samen uitdagingen aan te gaan en tegelijkertijd op een laagdrempelige manier een kijkje te nemen in de praktijk. Daarom is het thema dit jaar keep your cool and have fun" 

http://automationaward.actemium.nl/  

Foto's:

ladies

© Aandrijvenenbesturen.nl