Laatste nieuws:

22 augustus 2016 13:24

Emerson verkoopt Leroy-Somer en Control Techniques aan Nidec

Begin augustus maakte Emerson bekend dat de onderdelen Leroy-Somer en Control Techniques verkocht zijn aan de Japanse Nidec Corporation.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

Met de overname is 1,2 miljard dollar gemoeid en wordt naar verwachting op 31 december 2016 afgerond. Door het verkopen van deze twee onderdelen wil Emerson genoeg kapitaal hebben om strategisch te kunnen investeren.

In een reactie aan Link Magazine laat Control Techniques-directeur Arjan Bakker weten: “Het assortiment van Nidec is zeer complementair aan dat van ons en Leroy-Somer. Binnen Nidec kunnen we de klant een nog breder aanbod doen. Daar komt bij dat Nidec een goed lopend bedrijf is met in 2015 een EBIT van 16 procent. En ze hebben aangetoond acquisities sterker te maken. Sinds de overname van US Motors een paar jaar geleden is dat bedrijf veel beter gaan draaien.”

Flinke omzet

Het Franse Leroy-Somer werd in 1990 door Emerson overgenomen. Sinds 1995 hoorde ook het Britse Control Techniques bij het bedrijf. Beide bedrijven hebben wereldwijd ongeveer 9500 werknemers en waren in 2015 samen goed voor een jaaromzet van 1,7 miljard dollar.

Eerdere Nidec-overnames

In 2010 verkocht Emerson al de onderdelen Commercial and Industrial Motors (CIM) en Appliance Motors and Controls (EAMC) aan het Japanse Nidec.