Laatste nieuws:

10 augustus 2016 14:25

Rollon voorspelt succesvol 2016 na geslaagde overnames

Rollon, producent en leverancier van lineaire assen en geleidingen voor de industrie, rapporteert tot nu toe een succesvol 2016.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

Het bedrijf maakt de balans op na een aantal belangrijke overnames in 2015, zoals de overnames van Tecno Center en Hegra Linear Revolution, voorheen bekend als Hegra Linear GmbH & Co.KG.

De Rollongroep als geheel verwacht een groei van 20 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Voor de regio ‘DACH’ (Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland) en Benelux, bedraagt de verwachte groei 15 procent. De groei is mede toe te schrijven aan een flinke uitbreiding van het salesnetwerk en het productassortiment dankzij de recente overnames.

Tecno Center

Sinds de overname van Tecno Center, producent van lineaire systemen voor de zware industrie, begin 2015, is de jaarlijkse verkoop in het segment van de zware industriële geleidingen toegenomen met meer dan 40 procent. Dankzij de overname heeft Rollon de activiteiten onder meer kunnen uitbreiden naar nieuwe markten, zoals de witgoed- en de automotivesector.

Rollon noemt het railsysteem voor robots een groot succes. In april 2016 introduceerde Rollon dit systeem op de Hannover Messe. Het systeem kan modulair opgebouwd worden met behulp van verschillende assen en geleidingen van Tecno Center die speciaal ontwikkeld zijn voor zware belasting. Dankzij het railsysteem kunnen bewegingen van robots met een zevende as uitgebreid worden en wordt eveneens de actieradius van een robot vergroot.

Hegra Linear Revolution

De overname van Hegra in september 2015 bevindt zich nog in de integratiefase. Desondanks profiteert Rollon al flink van het uitgebreide assortiment lineaire geleidingen en telescopische rails van Hegra. Het bedrijf is gespecialiseerd in maatoplossingen, speciaal ontworpen voor klantspecifieke wensen. Tachtig procent van de omzet van Hegra is inmiddels afkomstig uit maatoplossingen, een groei van vijfentwintig procent ten opzichte van vorig jaar. Binnen de Rollongroep als geheel is nu meer dan veertig procent van de omzet afkomstig uit maatoplossingen.

Sinds de overname van Hegra, ziet Rollon een voortdurend toenemende vraag naar de geleidingen. Reden om de vestiging van Hegra in Limburg an der Lahn fors uit te breiden. Dankzij de uitbreiding van de vestiging neemt de productiecapaciteit van Hegra toe met vijftig procent.

Geen niche-leverancier

De sterke groei bevestigt de versteviging van de internationale positie van Rollon in het assen- en geleidingensegment. Rüdiger Knevels, algemeen directeur van Rollon: “De overnames van Tecno Center en Hegra Linear Revolution zijn onderdeel van Rollons strategie om de meest klantgerichte producent en leverancier van lineaire assen en geleidingen in de Europese markt te worden. We zijn allang geen leverancier in de nichemarkt van lineaire componenten meer. Met deze overnames, maar ook met onze nieuwste productontwikkelingen, productiefaciliteiten en verkooppunten willen we verder groeien tot een leverancier met een compleet assortiment lineaire geleidingen voor vrijwel iedere toepassing, die zowel standaardoplossingen als maatoplossingen aanbiedt.”

Knevels denkt dat de groei in 2017 alleen nog maar verder toeneemt: “We verwachten dat we in 2017 en 2018 wederom een jaarlijkse groeipercentage mogen noteren die in de dubbele cijfers gaat lopen. Nederland zal daarbij onze speciale aandacht krijgen, omdat het een van onze belangrijkste afzetmarkten in Europa is. We willen er onder meer investeren in een verdere optimalisering van onze dienstverlening.”