Laatste nieuws:

8 augustus 2016 14:04

B&R voegt zich bij Industrial Internet Consortium

B&R Industriële Automatisering wordt lid van het Industrial Internet Consortium (IIC). "B&R en het IIC hebben een gemeenschappelijk doel. Wij willen een industriële omgeving creëren waar intelligente apparaten, machines, processen en gegevens allemaal aan elkaar gelinkt worden", aldus Stefan Schönegger, marketing manager bij B&R.

“B&R wil een actieve rol spelen bij de uitvoering van Internet of Things (IoT) concepten van theorie naar de praktijk,” vertelt Marketing Manager Stefan Schönegger.'
“B&R wil een actieve rol spelen bij de uitvoering van Internet of Things (IoT) concepten van theorie naar de praktijk,” vertelt Marketing Manager Stefan Schönegger.
1/1
Meer over
Bedrijven

Schönegger: "Samen met zowel de oprichters van het IIC, Cisco, GE, IBM en Intel, als met de andere aangesloten bedrijven, wil B&R een actieve rol spelen bij de uitvoering van Internet of Things (IoT) concepten van theorie naar de praktijk". 

Volgens het IIC moet deze industriële toekomst gebaseerd worden op een gemeenschappelijke architectuur, open standaarden en systemen die in staat zijn om probleemloos te communiceren. "De grenzen tussen internet en automatiseringstechnologieën zullen in de komende jaren steeds verder vervagen," vertelt Schönegger. "Wij maken van deze aanpak al enige tijd in onze eigen productiefaciliteiten gebruik en we willen onze ervaring graag delen met de werkgroepen van het IIC". 

B&R gaat ook deelnemen aan de IIC ‘Time Sensitive Networking' (TSN) testomgeving, waarbij de combinatie van TSN met OPC UA in een industriële omgeving voor de eerste keer getest wordt. TSN is een uitbreiding van de IEEE 802.1 Ethernet-standaard die ervoor moet zorgen dat OPC UA real-time mogelijkheden krijgt. Dit opent de mogelijkheid voor rechtstreekse communicatie vanaf de sensorlaag naar de ERP-laag. 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb