Laatste nieuws:

1 augustus 2016 09:52

Dassault Systèmes neemt CST over

Dassault Systèmes neemt Computer Simulation Technology AG (CST) over. CST is specialist in de simulatie van elektromagnetisme en elektronica. Met de overname van het Duitse bedrijf is ongeveer 220 miljoen euro gemoeid.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

Met de overname van het nabij Frankfurt gesitueerde CST complementeert Dassault Systèmes zijn industry solution-experiences voor realistische simulatie van multifysica op het 3Dexperience-platform. Het maakt simulatie van het volledige elektromagnetische spectrum mogelijk.

Dassault Systèmes integreert CST's oplossingen in zijn bestaande portfolio van industry solution-experiences voor de simulatie van strucutural mechanics, multibody-systemen, warmtegeleiding en vloeistoffen. Tegelijkertijd verzorgt het continuïteit voor de huidige gebruikers. Daarmee zet het bedrijf een nieuwe standaard in multifysica en multiscale simulatie van autonome auto's, domotica-oplossingen, medische apparatuur, draagbare elektronica en andere slimme objecten.

Nauwkeurige elektromagnetische gedragsmodellen

Gebruikers kunnen met de oplossingen van CST nauwkeurige elektromagnetische gedragsmodellen creëren en analyseren. Deze modellen simuleren de werking en invloed van elektronica, antennes, elektrische apparaten en elektromechanische productfuncties op alle mogelijke frequenties en lengteschalen. Ook krijgen zij toegang tot ontwerpsynthese- en simulatietools benodigd voor het ontwerp van geavanceerde elektronische systemen.

Designers en ingenieurs van meer dan 2.000 toonaangevende bedrijven gebruiken de CST's Studio Suite-software, met name in de sectoren hightech, transport, mobiliteit, luchtvaart, defensie en energie. Tot de huidige klanten behoren Airbus Defence and Space, Bosch Group, Frauscher Sensor Technology en Sirona. In 2015 bedroeg de omzet zo'n 47 miljoen euro.

Essentieel onderdeel

"Elektromagnetisme is een essentieel onderdeel van een multifysica-simulatiestrategie voor de ontwikkeling van slimme en verbonden producten en IoT-apparaten. Van het complexe ontwerp tot het garanderen van goede prestaties, betrouwbaarheid en veiligheid van de interactie met hun omgeving", zegt Bernard Charlès, Vice Chairman en CEO van Dassault Systèmes. "De overname van CST is onderdeel van onze grotere, voortdurende missie om 3Dexperience-omgevingen te bieden die innovaties versnellen. Innovaties die een betere harmonie creëren tussen het product, de natuur en het leven."

Problemen vroeg tackelen

"We kennen uit eerste hand de grote design-problematiek van onze klanten", zegt Dr. Bernhard Wagner, een van de Managing Directors van CST. "Steeds vaker moeten ontwerpers multifysica-uitdagingen al in het designproces tackelen, voor een robuust en stabiel eindproduct. Het 3Dexperience-platform is de perfecte basis voor het leveren van realistische simulaties die tegemoetkomen aan hun wensen."

Het bedrag gemoeid met de overname wordt in contanten uitbetaald. De transactie ligt op dit moment ter goedkeuring bij diverse antitrustorganisaties in Duitsland en Oostenrijk. Naar verwachting is de overname in het vierde kwartaal van 2016 afgerond.