Laatste nieuws:

30 juni 2016 11:36

Stimulans voor innovatie in China

Dassault Systèmes gaat met hun 3DExperience-platform innovatie stimuleren op de Chinese markt.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

Dassault Systèmes heeft hiertoe een strategische overeenkomst gesloten met de Chinese private equity investeerder Cybernaut. Op basis daarvan gaan beide bedrijven het 3DExperience-platform gebruiken voor projecten gericht op het bouwen van industriegebieden, smart cities en de ontwikkeling van talentvolle mensen op 3D-gebied.

Internet Plus

Cybernaut Investment Group richt zich in China op snelgroeiende bedrijven met een groot consolidatiepotentieel en hoge toegevoegde waarde. Het bedrijf beheert ruim RMB 100 miljard aan kapitaal voor nieuwe infrastructuren, gebaseerd op cloud computing en big data en de transitie van traditionele industriële bedrijven naar China's 'Internet Plus'-initiatief.

Verder is Cybernaut de partner van veel Chinese steden voor de ontwikkeling van smart-city-plannen. Zhu Min, President van Cybernaut, richt zich al jarenlang op de hightechindustrie en heeft medio jaren negentig in de Verenigde Staten WebEx opgericht.

Samenwerking MKB-bedrijven stimuleren

Dassault Systèmes en Cybernaut zijn overeengekomen samen industriegebieden te gaan creëren in steden die het 3DExperience-platform implementeren. Daarmee willen ze MKB-bedrijven sneller laten samenwerken op het gebied van onderwijs en de ontwikkeling van mensen met talent voor 3D-technieken, die kunnen bijdragen aan de bouw van slimme steden. Beide partners willen de innovatie in China stimuleren, in de context van het 'Made in China 2025'-industrieontwikkelingsprogramma.

“Op basis van onze ervaring met 'Virtual Singapore' ben ik ervan overtuigd dat wij succesvolle replicaties daarvan voor andere steden in de wereld kunnen creëren”, zegt Bernard Charlès, President & CEO van Dassault Systèmes.

“Door samenwerking met Cybernaut, pionier in smartcitygerelateerde projecten en investeerder in snelgroeiende Chinese bedrijven, kan het 3DExperience-platform de ontwikkeling van MKB-ondernemingen en startups gaan versnellen. Dat is nog belangrijker dan bijdragen leveren aan het onderwijs en past goed bij de langetermijnvisie van Dassault Systèmes.”

Meer informatie over het smart-city-concept van Dassault is hier te vinden.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb