Laatste nieuws:

20 juni 2016 13:42

Productie petflessen geoptimaliseerd met kleine stootdempers

Ace heeft voor de productie van petflessen een nieuw type kleine stootdemper ontwikkeld. De Maximace serie biedt nieuwe mogelijkheden binnen de petflesproductie.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

Pneumatisch aangedreven constructies presteren volgens Ace beter met Maximace. De productie kan worden verhoogd, zonder dat er extra slijtage ontstaat.

In het productieproces spelen de dempertypes PET27EUM in verschillende hardheden (1-4) een belangrijke rol bij zowel de demping van de stretch rod als bij het afremmen van kinetische energie bij het sluiten van de matrijs.

Met de nieuwe stootdemperhuizen van aluminium is, vergeleken met eerdere oplossingen, een betere warmteafvoer mogelijk. Ook zijn de stootdempers uitgerust met verbeterde afdichtingen en geschikt voor temperaturen tot circa 107 °C.

Levensduur

Dankzij de combinatie van verchroomde zuigerstangen, geharde drukhulzen met smooropeningen en speciale membraanreservoirs hebben ze een levensduur van meer dan 20 miljoen slagen. Dit resultaat kan zowel bij standaard als getunede blaasmachines worden bereikt.

Bij een totaalgewicht van 0,2 kg schieten de zuigers van de dempers, met behulp van een robuuste veer, in slechts 0,1 sec weer in hun oorspronkelijke positie terug. Deze snellere cyclustijden worden ook bereikt door toepassing van het membraanreservoir, waardoor de demper langer meegaat.

De combinatie van nieuwe materialen en de interne constructie van de stootdemper zorgt voor een hogere energieopname. Verminderde terugslagkrachten en een verhoogde levensduur leiden tot minder belaste machines en hiermee tot verminderde uitval.