Laatste nieuws:

8 oktober 2008 16:16

ERIKS Aandrijftechniek bv goed voor 3 awards op IW 2008

Van de 21 inzendingen zijn er vier genomineerd in de categorie Applicatie Award en vier in de categorie Product Award. Daarnaast dingen alle 21 inzendingen mee naar de Publieksprijs. Lezers van diverse vaktijdschriften en bezoekers van de website van de beurs Aandrijftechniek konden hiervoor stemmen.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

Dat Eriks Aandrijftechniek bv een bedrijf is met passie voor technologie en innovatief voorop loopt in de aandrijfmarkt, bewijzen de 3 Awards die Eriks Aandrijftechtniek bv  ontvangen heeft op de openingsdag van de belangrijkste beurs voor Aandrijftechniek in Nederland. De Aandrijfbeurs maakt deel uit van de Industriële week en vindt om de twee jaar plaats in de Jaarbeurs van Utrecht.

De eerste prijs werd uitgereikt aan Eriks Aandrijftechniek Roermond (Flexion) voor Eaton Ultronics in de applicatie voor een container afzetsysteem van VDL. Eaton Ultronics is een intelligent systeem voor de besturing van hydraulische klepsystemen via CAN-bus. Toepassingen voor het Unitronics Twin Spool concept worden in eerste instantie gezocht in de mobiele markt. Eaton mikt vooral op land- en bosbouwmachines, bouwmachines, bulldozers en wielladers. De eerste concrete toepassing in Nederland betreft afzetsystemen bij VDL Containersystemen. Het hydraulisch-elektronisch concept is voor het eerst toegepast in een containerafzetsysteem van VDL en communiceert direct met het motormanagement-systeem, wat voor brandstofbesparing zorgt. Eriks Aandrijftechniek in Roermond (Flexion) en Schoonhoven (Elmeq Nederland) hebben samen met de leverancier Eaton en de ontwikkelaars van VDL hiermee voor een wereldwijde primeur gezorgd.

De tweede Award werd uitgereikt aan de overige drie nominaties die voorgedragen waren voor de Innovatie Award. Eriks Aandrijftechniek Schoonhoven (Elmeq) heeft voor de nominatie voor de lastoorts eveneens een Award ontvangen.

Rowac push/pull is een lastoorts waarbij in de handgreep een compacte aandrijving is geïntegreerd, die aan de draad trekt. Omdat de draadunit tegelijkertijd de draad duwt, ontstaat er een soepele geleiding. Deze aandrijving is zo compact dat de lastoorts nog goed door de lasser te hanteren is. Dankzij het push/pull-systeem krijgt de lasser een veel grotere bewegingsvrijheid van 2,5 meter afstand van de lasbron tot wel 8 meter. Het gewicht van de totale lastoorts dat tot nu toe het grootste struikelblok vormde is teruggebracht tot 600 gram. Hierdoor scoort de toegevoegde waarde voor de gebruiker van de lastoorts hoog.

De verrassende eerste plaats voor de publieksprijs bewijst dat onze innovatieve oplossing in de combinatie van hydrauliek, mechanische en elektrische aandrijftechniek met motion control uitdagend is. De 3 Awards bevestigen de succesvolle samenwerking en de synergie in het bijzonder  tussen de disciplines van Eriks Aandrijftechniek: pneumatiek, hydrauliek, elektrische & mechanische aandrijftechniek en motion control.

Meer over hydrauliek

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (7)...

DIS Sensors

Pilz Nederland

Bege Aandrijftechniek BV

Rollon Lineairtechniek BV

Rotero Holland bv

EUCHNER (Benelux) BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb