Laatste nieuws:

16 juni 2016 14:10

Twee tandwielbedrijven na 103 jaar weer samen

De tandwielbedrijven P. van der Wegen Gears B.V. en de Verenigde Bierens Bedrijven B.V. gaan samen verder. Ooit zijn beide bedrijven vanuit dezelfde basis ontstaan in 1880 toen August Bierens en zijn zwager Pieter van der Wegen samen een stoomwerktuigenherstelwerkplaats begonnen in Tilburg, waarna zij in 1913 uit elkaar gingen.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

De overname vindt plaats doordat de familie Bierens alle aandelen overdraagt aan de van der Wegen groep. De familie Bierens kent binnen de gelederen geen opvolging en de huidige economische omstandigheden vergen schaalvergroting en krachtenbundeling met een sterke internationale partner.

Bierens zal als separate werkmaatschappij, met behoud van de Bierens merknaam, toetreden tot de PWT-group B.V. ; deze bestaat onder andere uit de werkmaatschappijen P. van der Wegen Gears B.V. en PWT Eurostaal te Alblasserdam.

De bedrijven zien een goede gezamenlijke toekomst tegemoet. De activiteiten van de bedrijven zijn sterk complementair aan elkaar. Het succes van Van der Wegen van de afgelopen twintig jaren, biedt aan Bierens vooral een sterke basis om commercieel een inhaalslag te maken terwijl van der Wegen kan profiteren van de sterke tandwieltechnologie van Bierens.

Van der Wegen heeft zich de laatste twee decennia ontwikkeld tot een internationale specialist in de megagrote tandwielen met zijn eigen productiemethode. Bierens is het laatste decennium uitgegroeid tot specialist voor spiraalkegelwielen met een eigen uitvinding in tandwielproductie door vijfassige freestechniek toe te passen.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb