Laatste nieuws:

6 juni 2016 13:20

De kracht van robotica

Op woensdag 15 juni organiseert Engie Services in samenwerking met Universiteit Twente en Stäubli het seminar 'De kracht van Robotica: Nu dichterbij dan u denkt!'.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

Gedurende deze middag zijn er een aantal interactieve presentaties, een rondleiding langs de verschillende robotica-laboratoria en discussies met partners en experts.

Industriële robots worden nu gebruikt voor repetitieve taken. Smart Industry ontluikt het potentieel door de flexibiliteit die industriële robotica biedt optimaal te benutten. Maar wat zijn die potenties? Hoe kun je de potenties gebruiken om van productie-omgevingen Smart Factories te maken?

Klanten van Engie Services en experts van de Universiteit Twente proberen deze, en andere vragen te beantwoorden tijdens het seminar. De interactieve dag staat in het teken van kennisdelen, opdoen van nieuwe inzichten en netwerken.

Programma

13.00 – 15.00 uur
Introductie Sietse Wijnstra, directeur Industrie Services Engie
Presentatie van Prof. dr. ir. F.J.A.M. van Houten, Universiteit Twente
Presentatie Stäubli RoboticsRobotica case

15.15 – 16.45 uur
Interactieve sessie
Rondleiding

17.00 – 20.00 uur
Afsluiting
Netwerkborrel

Sprekers

  • Sietse Wijnstra, directeur Industrial Services en Business Development bij Engie Services zal de visie van ENGIE omtrent innovatie presenteren. ENGIE stimuleert innovatie in- en extern. Intern door medewerkers te stimuleren met ideeën te komen en intensief te begeleiden in de ontwikkeling. Extern stimuleert Engie innovatie onder andere door actief startups te begeleiden en te ondersteunen maar ook door het organiseren van 'hackatons' om studenten te stimuleren.
  • Professor dr. ir. Fred J.A.M. van Houten is Hoogleraar van de leerstoel Design Engineering en hoofd van de vakgroep Ontwerp, Productie en Management heeft meer dan 150 wetenschappelijke publicaties op zijn naam staan en is lid van vele internationale wetenschappelijke programma commissies. Onderzoek in zijn vakgroep loopt uiteen van (predictive) maintenance tot de facetten van productietechniek en -management.
  • Stäubli Robotics is een toonaangevende speler in de robotica die consistent technische oplossingen levert die effectief en betrouwbaar zijn. Hoe de aanpak van Stäubli verschilt van andere robotleveranciers zul je horen tijdens het seminar, waar ook diep ingegaan wordt op een robotica case die recent is afgerond. Deze case laat de innovatieve manier zien waarop de robots ingezet zijn om de maximale flexibiliteit en efficiency eruit te halen. Stäubli biedt jou ervaringen van de robotleverancier, zet deze naast de ervaringen van de eindgebruiker en biedt u zo een unieke kijk in de wereld die komen gaat.
  • Dr. ir. Maarten S. Essers werkt als Consultant Smart Industry bij Engie Industrial Services. Hij is recentelijk gepromoveerd op hybride gedecentraliseerde aansturingstechnieken in Smart Factories, gericht op het geschikt maken van industriële robots voor kleine serie productie. De industriële robot wordt hierdoor goedkoper en sneller inzetbaar waardoor deze ook interessant wordt voor kleinere bedrijven.

Voor wie?

Dit seminar is voor alle belanghebbenden rondom robotica, maar bovenal voor de eindgebruiker van industriële robotica om je mee te nemen in de mogelijkheden die robotica biedt in jouw productieproces.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met robbert.cornelissen@engie.com of maarten.essers@engie.com .