Laatste nieuws:

30 mei 2016 13:38

Rockwell installeert Ethernet/IP-besturingssysteem bij SAB Maltings

South African Breweries (SAB) is recent door Rockwell Automation voorzien van een volledig geautomatiseerd, op Ethernet/IP gebaseerd besturingssysteem.

De mouterij van SAB Maltings in Zuid-Afrika.'
De mouterij van SAB Maltings in Zuid-Afrika.
1/1
Meer over
Bedrijven

Het besturingssysteem wordt ingezet in de nieuwe mouterij van SAB in Alrode, Gauteng (Zuid-Afrika). Het nieuwe besturingssysteem zal voorheen ongelijksoortige moutproductieprocessen integreren tot één netwerk op basis van Ethernet/IP. Hierdoor ontstaat er een fabrieksbreed overzicht en beschikbaarheid van praktisch inzetbare informatie, van de fabrieksvloer tot de directiekamer van SAB.

Productieverhoging

De nieuwe mouterij, die zich naast de bestaande brouwerij van SAB in Alrode bevindt, zal de lokale moutproductie opvoeren van 60 tot 90%. Op deze manier hoeft er minder mout te worden geïmporteerd, wat voordelig is voor de lokale economie. De fabriek zal de productiecapaciteit van zijn voorganger kracht bijzetten door de moutproductie op te voeren van 42.000 tot 150.000 ton per jaar.

EtherNet/IP-oplossing

De oplossing van Rockwell Automation die in de mouterij wordt gebruikt, verbindt alle data van de fabrieksvloer met de rest van de organisatie. De fabriek van SAB is daarmee getransformeerd tot een Connected Enterprise. “Door het bijeenbrengen van operationele technologie en informatietechnologie kunnen we SAB veilige toegang bieden tot operationele, zakelijke en transactionele data. Deze dient als input voor het verbeteren van zijn toevoerketen, kostenefficiëntie en duurzaamheidsprestaties”, aldus Adrian van Wyk, business manager Power & Components voor de regio Sub-Saharan Africa bij Rockwell Automation.

Van Wyk vervolgt: “Alle apparaten en processen binnen de fabriek zijn geïntegreerd op basis van één veilig netwerk. Hiertoe zijn Ethernet/IP-voorzieningen met twee poorten verbonden in een Device Level Ring-configuratie. Dit resulteert in een robuuste, toekomstbestendige oplossing, krachtige prestaties en veerkrachtige netwerkcapaciteit op elke hardwarelaag.”

Besturing

De Motor Control Centers (MCC's) worden bestuurd door de Allen-Bradley ControlLogix-controllers en industriële Ethernet/IP-switches uit de Allen-Bradley Stratix-reeks. De MCC's zijn voorzien van ruim vijfhonderd intelligente economische overbelastingsrelais van het type E300, zeventig PowerFlex 750-frequentieregelaars en vijftig SMC Flex Smart Motor Control Softstarters voor het starten, stopzetten en beveiligen van motoren met meer productie-efficiëntie.

“Het nieuwe geautomatiseerde systeem biedt het personeel van SAB optimale controle, van de fabrieksvloer tot de directiekamer, op basis van één veilig en geïntegreerd Ethernet/IP-netwerk”, aldus Van Wyk. “Door veilige toegang te combineren met praktisch inzetbare runtime-productiedata, diagnostische machinegegevens en functionaliteit voor automatisch storingzoeken krijgt SAB integraal overzicht op het reilen en zeilen in de mouterij. Daarmee kan het bedrijf zorgen voor een kortere time-to-market, lagere totale eigendomskosten, een effectievere inzet van productieactiva en een doelmatig beheer van zakelijke risico's.”

De nieuwe mouterij zal na de volledige inbedrijfname in het begin van 2016 goed zijn voor ruim de helft van alle moutproductie in Zuid-Afrika en Namibië.