17 mei 2016 08:00

Thin client oplossing voor Smart Industry

Op de Hannover Messe toonde Pepperl + Fuchs de smart thin client oplossing VisuNet RM GXP met nieuwe RM Shell 4.1.

Het ‘Internet der Dingen’ biedt een breed scala aan nieuwe mogelijkheden die met dit smart HMI-systeem ten volle kunnen worden benut: het communiceert met het procesbesturingsysteem of het MES (dat kan worden ondergebracht in de cloud) en vereenvoudigt het bedienen en bewaken van de procesinstallatie. Via een webbrowser biedt de VisuNet GXP ook toegang tot sensoren ten behoeve van inbedrijfstelling, configuratie of onderhoudstaken.

Een echt hoogtepunt op de Hannover Messe vormde de VisuNet Control Center software voor beheer op afstand van smart thin client gebaseerde remote beeldschermen. De IP gebaseerde communicatie zorgt ervoor dat de beeldschermen kunnen worden ingesteld, geconfigureerd en bewaakt vanaf een centrale werkplek. Engineers hoeven niet meer fysiek aanwezig te zijn in gevaarlijke omgevingen of in een clean room en dat bespaart tijd en kosten.

Met de remote onderhoud structuur van het VisuNet Control Center kunnen de beheerders via RM Shell 4.1 inloggen op elke smart remote monitor. Zelfs op afstand kunnen gebruikers op locatie direct worden ondersteund voor het snel en kosteneffectief corrigeren van storingen. Het smart VisuNet GXP HMI systeem met RM Shell 4.1 past zo de voordelen van Industrie 4.0 / Smart Industry toe ten behoeve van de procesindustrie, zelfs in zone 1 en 21.

Foto's:

Thin client oplossing voor Smart Industry

© Aandrijvenenbesturen.nl