Laatste nieuws:

2 mei 2016 11:39

Eaton veiligheidshandleiding

Eaton heeft een bijgewerkte versie van zijn veiligheidshandleiding gepubliceerd om installatie- en machinebouwers een uitgebreid overzicht te bieden van functionele veiligheidstechnologie.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

De laatste normen, inclusief EN ISO 13849-1 en IEC 62061, worden in duidelijke taal uitgelegd en gaan vergezeld van talloze circuitdiagrammen die de overeenstemmende veiligheidsgerelateerde parameters illustreren.

De veiligheidsgerelateerde inhoud in de handleiding van het powermanagementbedrijf is tevens goedgekeurd door certificatie-instelling TÜV Rheinland Industrie Service GmbH.

Uitgebreid

Eaton heeft, naast updates in de laatste wettelijke vereisten, de handleiding verder uitgebreid met nog meer scenario's. Het hoofdstuk ‘Noodstop’, voor het stoppen van machines in geval van nood, omvat varianten met frequentieregelaars die de ‘Safe Torque Off’ (STO) functie gebruiken en het afschakelen met de elektronische motorstarters (EMS).

In het hoofdstuk over het monitoren van beweegbare afschermingen bespreekt de handleiding ook hoe om te gaan met contactloze veiligheidsschakelaars. Ook is de handleiding, indien er sprake is van een hoog risico voor de installatie, aangevuld met informatie over een noodstopcontactbewaking via een Self-Monitoring Contact’ (SMC).

Machineveiligheid

“Mensen kunnen op elk moment gevaar lopen door een machine,” verklaart Hubert Bennecker, Marketing Manager DACH bij Eaton in Bonn. “Daarom ontwikkelen we oplossingen die de veilige uitschakeling van installaties en machines mogelijk maken bij noodgevallen. Correct omgaan met onderdelen is natuurlijk de basis voor een veilig gebruik van machines. Dat is dan ook de reden waarom we een veiligheidshandleiding hebben gepubliceerd die werknemers helpt, zowel in de theorie als in de praktijk”, aldus Bennecker.

Voor iedereen die meer te weten wil komen over veiligheidstechnologie in machine- en installatiebouw is de handleiding gratis te downloaden via www.eaton.eu/shb.