Laatste nieuws:

6 oktober 2008 13:13

IHC Vremac Cylinders viert 50-jarig bestaan

Ooit begonnen als Vremac in 1958 met 4 personen, bestaat IHC Vremac Cylinders inmiddels 50 jaar in Apeldoorn. Het bedrijf, gespecialiseerd in de fabricage van hydraulische cilinders, heeft in 2008 ongeveer 130 werknemers in dienst. Sinds 2007 behoort het tot de IHC Merwede Groep en de omzetverwachting voor 2008 is 35 miljoen EURO.

'
1/1
Meer over
Bedrijven
Terugblik

De oprichter, de heer Venderink, was bedrijfsleider bij Werklust graafmachines en besloot in Apeldoorn voor zichzelf te beginnen in de reparatie van hydraulische cilinders. De naam Vremac die hij koos was afkomstig van Venderink reparatie en machinefabriek. In 1971 kwam zijn schoonzon, de heer Van't Hof in dienst. In 1986 nam de heer Van't Hof het bedrijf over en in 2001 heeft hij het bedrijf aan de heer Jansen verkocht.

In 1984 verhuisde het bedrijf van de Oosterdwarslaan 2 naar de Laan van Malkenschoten 95 in Apeldoorn, waar het bedrijf nog steeds gevestigd is. Vremac repareerde hydraulische cilinders voor klanten in vele branches, maar begon ook al snel met het fabriceren van nieuwe cilinders. Circus Boltini was onder andere ook klant. Daarnaast werden ook andere machinale bewerkingen voor klanten gedaan als vulling voor de fabriek. Eind jaren ‘60 kwamen er verzoeken voor meer uitgebreide producten, waar Vremac mee aan de slag is gegaan. Zo heeft Vremac in de jaren ‘70, ‘80 en ‘90 ook andere producten gemaakt naast cilinders. Beroemd waren de industriële persen, maar ook kantbanken en stansmachines werden gefabriceerd.

Vremac heeft in die tijd ook veel producten geleverd die aanverwant aan de cilinders waren, zoals hydraulische aggregaten en regeleenheden. De productie van hydraulische machines en kantbanken werden afgebouwd, naarmate de richtlijnen strenger werden en de concurrentie groter (TUV 1987 en Machinerichtlijn 1995). In het nieuwe millennium is de focus komen te liggen op cilinders en vandaag de dag worden er alleen nog maar hydraulische cilinders gefabriceerd. Door de enorme groei die het bedrijf heeft doorgemaakt, in zowel omzet als omvang van de producten, is in 2008 besloten een tweede locatie te betrekken aan de St. Eustatius 18-20 in Apeldoorn.

De omzet in de jaren ‘50 was minimaal, hoeveel precies is niet bekend. In de loop der jaren is de omzet gestaag gegroeid naar € 12 miljoen in 2004, en vanaf 2005 is de groei snel gegaan tot een verwachte omzet van € 35 miljoen in 2008. 2/2

Heden en toekomst

Sinds 2007 behoort IHC Vremac tot de IHC Merwede Groep. De Groep IHC Merwede was een majeure klant van Vremac en het besloot vanwege strategische belangen het bedrijf in 2007 over te nemen. IHC Merwede is wereldmarktleider in de bouw van gespecialiseerd baggermaterieel en complexe custom-built offshore schepen en heeft wereldwijd ongeveer 2.800 medewerkers in vaste dienst.

De hydraulische cilinders van Vremac zijn essentiële componenten binnen de door IHC Merwede verkochte hydraulische systemen. De nauwe samenwerking tussen Vremac en IHC Merwede heeft geleid tot een effectievere productontwikkeling en vergroting van toegevoegde waarde aan de bagger- en offshoremarkt. De bundeling van krachten heeft ook de positie op de ‘after sales' markt voor hydraulische systemen verstevigd, één van de speerpunten van het beleid van IHC Merwede.

De naam is met de overname veranderd in IHC Vremac Cylinders B.V. Het bedrijf blijft groeien en dankzij de unieke producten en aanwezige productiecapaciteit is de verwachting voor de volgende vijftig jaar bijzonder gunstig.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rotero Holland bv

EUCHNER (Benelux) BV

Bege Aandrijftechniek BV

DIS Sensors

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb