Laatste nieuws:

18 april 2016 12:10

Ebm-papst legt focus op Industrie 4.0 en ‘Internet of Things’

Op de Hannover Messe Industrie (HMI) legt ventilatorfabrikant Ebm-papst de focus op Industrie 4.0 en het interconnected ‘Internet of Things’. Het partnerland dit jaar is de VS, waar Ebm-papst al sinds 1980 aanwezig is met twee vestigingen en in totaal 300 medewerkers.

Dit koelsysteem maakt het mogelijk op afstand geïnstalleerde apparaten centraal te besturen, inclusief controle op opgenomen vermogen en afwijkend energieverlies.'
Dit koelsysteem maakt het mogelijk op afstand geïnstalleerde apparaten centraal te besturen, inclusief controle op opgenomen vermogen en afwijkend energieverlies.
1/1
Meer over
Bedrijven

Ebm-papst presenteert op de HMI een intelligent interconnected, energie-efficiënt koelsysteem dat gebruikt kan worden voor de precisiekoeling van bijvoorbeeld productiemachines, besturingskasten, chemische processen, maar ook voor medicijnen, dranken en (bederfelijke) voedselwaren.

Dit interconnected systeem is samen met een Amerikaanse koelkastfabrikant ontwikkelt, wat de algehele efficiëntie, het energierendement en de betrouwbaarheid van het systeem aanzienlijk heeft verhoogd. Alleen al in de voedingsindustrie is wereldwijd een besparingspotentieel van meer dan 30 TWh/a mogelijk – meer dan drie grote elektriciteitscentrales zouden hierdoor overbodig worden.

De automatische gegevensoverdracht-functie zorgt ervoor dat het koelsysteem te monitoren, regelen en controleren is, zelfs op afstand. Dit maakt het mogelijk op afstand geïnstalleerde apparaten centraal te besturen, inclusief controle op opgenomen vermogen en afwijkend energieverlies.

Richtlijnen

In de Verenigde Staten gelden bijzonder strenge richtlijnen voor de bedrading en aansluiting van ventilatoren. Voor applicaties buitenshuis (bijv. condensors voor koeling en luchtbehandelingskasten) of binnenshuis (bijv. datacenters), moet de bedrading dor een installatiebuis (zogenaamde conduits) lopen om mechanische beschadigingen te voorkomen. Om aan deze eisen te voldoen heeft ebm-papst een passende oplossing ontwikkeld: speciale slangarmaturen met O-ringen verzekeren een stevige en veilige aansluiting van de leidingen.

Gebruik maken van twee ventilatoren betekent niet altijd slechts een verdubbeling van de prestatie. Soms - met de juiste regeling - kan het rendement zelf méér dan verdubbelen. Bij het modulaire concept van de 6300N Counter-Rotating worden twee ventilatoren in serie opgesteld. Bijzonder is dat de tweede ventilator in tegenovergestelde richting ten opzichte van de eerste is opgebouwd. Het resultaat: de totale druk en de efficiëntie zijn groter dan de som van de twee afzonderlijke ventilatoren – bij gelijkblijvend energieverbruik. De 6300N Counter Rotating kan onder andere worden toegepast in de telecommunicatiebranche.

Ebm-papst staat van 25 tot en met 29 april 2016 op de Hannover Messe Industrie (Hal 15, stand F31)