Laatste nieuws:

13 april 2016 15:37

Igus lanceert online 3D-printservice

Via de bestelpagina van Igus’ 3D-printservice kunnen klanten hun geprinte kunststof onderdelen bestellen door CAD-bestanden te uploaden en het juiste materiaal te selecteren. De prijs van het onderdeel toont vervolgens op het scherm en de producten zijn direct te bestellen.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

Na de Hannover Messe 2016 zal de online dienst internationaal beschikbaar zijn, waardoor gebruikers over de hele wereld motion plastics snel en voordelig geleverd kunnen krijgen.

Printservice

Het online bestelpagina is een uitbreiding van de 3D-printdienst die Igus nu al meer dan een jaar aanbiedt. De mogelijkheid speciale onderdelen uit slijtvast Iglidur-materiaal te printen is vooral voor prototypen en kleine series interessant.

Filamenten

“Men ziet hier al tijdens het bestelproces de stuksprijs van de onderdelen, welke gebaseerd is op het printvolume”, vertelt Tom Krause, verantwoordelijke productmanager bij Igus.

Klanten kunnen kiezen uit vier verschillende Tribo-filamenten van Igus, die volgens Igus minimaal 50 maal slijtvaster zijn dan standaard filamenten voor FDM-printing. Testprogramma's in het Igus testlaboratorium hebben bovendien aangetoond dat de slijtvastheid van geprinte Tribo-componenten vergelijkbaar is met Iglidur spuitgietcomponenten en halffabrikaat gefreesde Iglidur-componenten.

Levertijd

Na het plaatsen van de items in het winkelmandje, hebben gebruikers van Igus’ 3D-printservice de mogelijkheid om aan individuele items van hun bestelling opmerkingen toe te voegen. Hier kunnen bijzonderheden, bijvoorbeeld over mechanische nabewerking, worden toegevoegd.

De doorlooptijd is vanaf de ontvangst van de opdracht tot uitlevering van de afgewerkte producten doorgaans twee tot drie werkdagen, al naar gelang de omvang van de bestelling. Bij complexe componenten kan de levertijd in bepaalde situaties twee tot drie dagen langer zijn.