Laatste nieuws:

6 april 2016 10:23

Inschrijving Accenture Innovation Awards 2016 geopend

Consultancybedrijf Accenture heeft de inschrijving voor de Innovation Awards 2016 geopend. Dit jaar worden de Innovation Awards voor de tiende keer uitgereikt aan de meest innovatieve producten, diensten of concepten in Nederland.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

Accenture organiseert de Innovation Awards om veelbelovende innovaties zichtbaar te maken en ecosystemen van startups, grote bedrijven en overheid te creëren en te versterken. Deze ecosystemen vervullen een sleutelrol in de versterking van de innovatiekracht van Nederland.

11 Innovatiethema’s

De thema’s hebben dit jubileumjaar een sterk maatschappelijk karakter:

 • Health & Wellbeing - Hoe verbeteren we zorg en welzijn nu we steeds langer leven?
 • Fair Food - Hoe kunnen we de groeiende wereldbevolking op een duurzame manier blijven voeden?
 • Seamless Shopping - Hoe kunnen we winkelervaringen personaliseren en optimaliseren?
 • Easy Travel & Transport - Hoe stroomlijnen we het vervoer van mensen en goederen?
 • Perfect Cities - Hoe zorgen we ervoor dat snelgroeiende steden leefbaar blijven?
 • Skills to Succeed - Hoe vinden en ontwikkelen we het talent voor de banen van de toekomst?
 • The Internet of Me - Hoe creëren we een maximale persoonlijke ervaring in een connected wereld?
 • Safe & Secure Society - Hoe kunnen we onze fysieke en digitale veiligheid waarborgen?
 • Clean & Affordable Energy - Hoe stimuleren we de productie en het gebruik van duurzame energie?
 • Smart Industry - Hoe leidt slimme interactie tussen mens en machine tot een optimale maakindustrie?
 • Circular Economy - Hoe creëren we meer waarde in een economie zonder verspilling?

Skills to Succeed

‘Skills to Succeed’ is dit jaar een nieuw thema. Door digitale ontwikkelingen en innovatie verdwijnen specifieke functies en ontstaan nieuwe banen. In deze snel veranderende wereld is het essentieel dat medewerkers goed voorbereid zijn op de banen van de toekomst. Dit stelt andere eisen aan het onderwijs en de manier waarop bedrijven talentontwikkeling invullen.

Studenten, medewerkers en organisaties moeten blijven werken aan de ontwikkeling van vaardigheden en competenties, oftewel de ‘skills to succeed’. Binnen dit nieuwe thema daagt Accenture startups uit om vernieuwende ideeën, concepten en initiatieven aan te melden en verder te ontwikkelen.

Meer impact creëren

Pieter Paul van Oerle, Senior Manager Accenture en initiatiefnemer van de Accenture Innovation Awards: “We merken dat het voor startups vaak moeilijk is om de stap naar de opschaalfase te zetten. Tegelijkertijd kunnen grote bedrijven, die in deze fase juist kunnen helpen, de sneltreinvaart van startups niet bijbenen. Daarom gaan we díe samenwerking nog meer stimuleren en begeleiden.”

Inschrijven

Initiatieven jonger dan drie jaar en gelanceerd op de Nederlandse markt kunnen zich inschrijven binnen een van de elf innovatiethema’s. De winnaars van de Accenture Innovation Awards worden bekendgemaakt op 28 oktober 2016 in DeFabrique in Utrecht. Deelnemers kunnen zich inschrijven tot 31 juli 2016 via de website.

Blauwe en Groene Tulpen

De winnaars binnen de elf thema’s ontvangen ‘De Blauwe Tulp’. Een onafhankelijke multidisciplinaire vakjury beoordeelt de deelnemende initiatieven op aspecten als vernieuwing, succes en potentieel. Naast het uitreiken van de blauwe tulpen, beloont Accenture de winnaar van het thema ‘Circular Economy’ met de ‘groene tulp’.

innovation-awards.nl

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb