4 april 2016 14:11

InnovMetric lanceert PolyWorks 2016

3D-meetsoftware ontwikkelaar InnovMetric Software heeft PolyWorks 2016 gelanceerd. Deze versie van het 3D-meetsoftwareplatform ondersteunt onbeperkt tastmetingen en laserscannen op vaste CNC-CMM's. Daarnaast kunnen gebruikers dankzij een universele 3D-meetworkflow vergelijkbare soorten draagbare CNC-CMM-apparaten in een bekende omgeving bedienen, via een enkele softwaremodule en met gelijkwaardige tools en methodes.

“Draagbare meetapparaten en CNC-CMM-apparaten werden tot nu op een verschillende manier bediend. Traditioneel werden de offline CMM-programmering en online CNC-metingen in verschillende modules en met verschillende tools uitgevoerd. Deze tijden zijn nu voorbij”, zegt Marc Soucy, president van InnovMetric.

Met PolyWorks 2016 kunnen bedieners van draagbare meetsystemen en CNC-CMM-apparaten nu:

  • Een meetplan opstellen zonder fysiek met een specifiek meetapparaat verbonden te zijn
  • Geometriecontroles op meetobjecten definiëren en inspectierapporten voorbereiden
  • Op een draagbaar meetapparaat, met of zonder contact of op een CNC-CMM-besturing (van Hexagon, Mitutoyo, Nikon, Pantec, Wenzel en I++-servers) aansluiten om de meetsequentie af te spelen
  • Via de ingebouwde SPC-functie geometriecontroles van gemeten objecten, rapporten of resultaten van inspecties van meerdere delen oproepen

De bediening van draagbare meetapparaten en CNC-CMM-apparaten in een bekende omgeving is nu mogelijk dankzij twee nieuwe hoofdcomponenten in PolyWorks 2016: de meetsequentie-editor en de offline simulatie.

Meetsequentie-editor

Sinds 2012 biedt PolyWorks al de Play Inspection-tool aan, die automatisch een stap voor stap geleide meetsequentie genereert om 3D-datasets van een nieuw deel via draagbare meetapparaten aan te maken. PolyWorks 2016 breidt de mogelijkheden van de Play Inspection-technologie uit door deze automatisch gegenereerde sequentie bewerkbaar te maken. Door gebruik te maken van de nieuwe sequentie-editor kunnen gebruikers nu:

  • De volgorde van de verschillende metingen configureren;
  • Verplaatsingen van apparaten naar posities sturen;
  • CMM-specifieke acties starten, zoals de meetkop naar een specifieke locatie verplaatsen of de oriëntatie van een meetinstrument veranderen;
  • Eenvoudig instructieberichten en afbeeldingen toevoegen;
  • Conditionele bedieningsblokken aanmaken;
  • Macroscripts invoegen, waardoor procesaanpassingen onbeperkt mogelijk worden.

Offline simulatie

PolyWorks 2016 beschikt ook over een offline simulatie, die automatisch gesimuleerde puntwolkgegevens en tastpunten genereert vanuit een CAD-model van het gemeten deel terwijl een gesimuleerde meetworkflow wordt doorlopen.

Met de offline simulatie kunnen gebruikers snel gesimuleerde onderdelen van gemeten objecten, aanpassingen van gegevens, gegevenskleurkaarten, tabellen met geometriecontroles, 3D-snapshots en inspectierapporten aanmaken voor dat ze echt met het opmeten beginnen, zonder dat ze hiervoor toegang tot een meetapparaat moeten hebben.

De offline simulatie van PolyWorks 2016 biedt ook volledige ondersteuning voor CNC-CMM's, zodat gebruikers de oriëntatie en het traject van de tool voor tastmetingen en laser scannen op een virtueel apparaat kunnen sturen.

Universele inspectieprojecten

Dankzij de universele 3D-meetarchitectuur van PolyWorks 2016 hoeven PolyWorks-inspectieprojecten slechts minimaal aangepast te worden om op een groot aantal hardwareplatforms te kunnen draaien en zo de objectmeetmethodes te optimaliseren en aan te passen aan verschillende meetprincipes.

www.innovmetric.com

Foto's:

InnovMetric lanceert PolyWorks 2016

© Aandrijvenenbesturen.nl