Laatste nieuws:

4 april 2016 12:15

Techniekfestival Nederland innoveert zet de Onderzeebootloods vol met innovatie

Op donderdag 21 en vrijdag 22 april vindt in de Onderzeebootloods op RDM Rotterdam het techniekfestival ‘Nederland innoveert' plaats. Het festival richt zich op jongeren met een passie voor techniek, technologie en ICT. Op het festival kun je bij bedrijven, groot en klein, hun innovatieve producten ervaren. Tijdens workshops gaan de bezoekers zelf aan de slag met internet of things, robotarmen en pop-up boten. Sprekers als de jonge futuroloog Ruben Horbach en Laura Klauss (genomineerde Ingenieur van het Jaar) laten zien hoe de toekomst dichterbij is dan je denkt. Shell organiseert op een circuit midden in de Onderzeebootloods de nationale testdag voor studententeams van Shell Eco-Marathon.

Nederland Innoveert'
Nederland Innoveert
1/1
Meer over
Bedrijven

Bovenbouwscholieren, studenten, starters en young-professionals enthousiast maken voor een carrière in de techniek, dat is waar Nederland innoveert voor staat. Wie denkt dat je met een carrière in de techniek alleen maar met vieze handen onder een auto ligt heeft het mis. Het is een veelzijdig hightech vakgebied; van slimme zorgrobots tot zuinige, zelfrijdende auto's en van bouw en onderhoud van enorme productieketens tot de zoektocht naar de beste kustverdediging. Belangrijk is dat er in deze sector veel banen te vinden zijn van MBO-niveau tot universitair, terwijl er juist een tekort is aan geschoold personeel. Kortom: techniek is snel, gaaf, betaalt goed én er is voldoende werk. Nederland innoveert laat zien wat deze wereld te bieden heeft.

Het festival heeft de veelzijdigheid van techniek vertaald in acht werelden van techniek; van Water & Natuur tot Smart Industry. Bedrijven laten zien hoe zij zich binnen deze werelden bezig houden met innovatie. Om te ontdekken waar je talent en interesse ligt, biedt het festival vooral veel interactieve en speelse elementen. Zo kunnen bezoekers diverse workshops volgen zoals elektrische vliegtuigjes bouwen, stellen ze hun uithoudingsvermogen op de proef in de astronautentrainer en testen ze hun technische kennis in de Escaperoom. In korte presentaties tonen Ruben Horbach en andere sprekers onder meer de toekomst van internet, energie en duurzaamheid.

Nederland innoveert start op donderdag 21 april om 12.00 uur en duurt tot vrijdag 22 april 16.00 uur in de Onderzeebootloods op RDM Rotterdam. Het festival is gratis toegankelijk. Een gratis pendelbus van RET rijdt tussen metrohalte Slinge en de Onderzeebootloods. Meer informatie vind je op de website van Nederland innoveert.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb