Laatste nieuws:

31 maart 2016 16:00

Atos en Cassidy Silbernagel winnen Design for Additive Manufacturing Challenge 2016

Team Atos AM Engineering en Cassidy Silbernagel van de Universiteit van Nottingham de Design for Additive Manufacturing Challenge 2016 gewonnen. Dit maakte juryvoorzitter Erik de Bruijn (mede-oprichter Ultimaker) bekend op 23 maart.

Elvira León en Javier Buhigas Pérez van Atos'
Elvira León en Javier Buhigas Pérez van Atos
Rechts
1/2
Meer over
Bedrijven

Uit 47 deelnemers in twee groepen, professionals en studenten, waren drie finalisten voor iedere categorie geselecteerd. Na een presentatie van de finalisten aan de jury zijn twee winnaars geselecteerd die het beste invulling hebben gegeven aan de opdracht om een nieuw ontwerp te maken of een bestaand product te herontwerpen voor additive manufacturing.

Atos

Team Atos AM Engineering (Atos SE, Spanje) heeft met het ontwerp van een 'Aerospace Integrated Bearing' gewonnen in de categorie professionals. Ze hebben volgens de jury duidelijk de voordelen van 3D printen gedemonstreerd in het ontwerp van een geïntegreerd bolscharnier voor het bevestigen en afstellen van zonnepanelen die bevestigd worden aan satellieten.

Het ontwerp bevat diverse losse onderdelen die samenkomen in één nieuw ontworpen samenstelling met minimale assemblage. Tevens hebben ze een substantiële gewichtsreductie gerealiseerd in combinatie met een verbeterde functionaliteit.

Cassidy Silbernagel

De winnaar onder de studenten is Cassidy Silbernagel van de Universiteit van Nottingham in Engeland. Hij is erin geslaagd om een behuizing te ontwerpen waarmee een elektromotor kan worden gemonteerd in de bestaande krukaskamer van een verbrandingsmotor. Hiermee kan een bestaande motorfiets worden omgebouwd naar een elektrische aandrijving.

In zijn ontwerp brengt hij acht onderdelen terug tot één lichtgewicht onderdeel waarmee hij een van de grote voordelen van additive manufacturing toont. Bovendien heeft hij de ruimte voor koeling van de elektromotor slim geïntegreerd en afgeronde doorvoeren gecreëerd voor de kabels. Er was een eervolle vermelding voor de software van Juhun Lee en Paul Kassabian waarmee automatisch de 3D te printen ophangsteunen voor glazen gevelpanelen voor de bouw konden worden gegenereerd.

Nog meer prijzen

Naast de winnaars van de Design Challenge heeft Additive Industries nog twee Additive World Awards uitgereikt. Martin Schäfer van Siemens AG kreeg de ‘Industrial Achievement’ award voor zijn niet aflatende werk om de Europese additive manufacturing spelers bijeen te brengen in zijn tien jaar als voorzitter van het AM Platform. Bovendien heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan de standaardisatie van de technologie en processen.

Janne Kyttanen, digitale beeldhouwer in een multidisciplinaire wereld van 3D printen, virtual- en augmented reality, ontving een award voor zijn werk als pionier op het gebied van ontwerpen voor 3D printen waarmee hij velen heeft geïnspireerd. Hij was tevens een van de eersten die grote aantallen 3D geprinte producten op de markt bracht zoals ’s werelds eerste 3D geprinte lampen, schoenen, consumentenelektronica, meubels en nog veel meer.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb