31 maart 2016 11:00

Snijhal Draka Emmen in gebruik genomen

De Draka-fabriek in Emmen heeft de eerste kabelorder uit de nieuwe snijhal geleverd. Hiermee is de snij-installatie in Emmen succesvol in gebruik genomen.

De eerste order voor de nieuw geïnstalleerde snijlijn betrof 450 meter Draka Vultflex kabel geproduceerd in opdracht van de Technische Unie.

Meer capaciteit

Draka leverde al klantspecifieke kabellengtes op vanuit de 104 jaar oude kabelfabriek in Amsterdam. Vanwege de toenemende logistieke complexiteit en om nog beter te kunnen voldoen aan de groeiende vraag aan klant-specifieke kabellengtes en labelling, is in 2015 besloten om de productie- en logistieke capaciteit in de vestiging in Emmen uit te breiden.

De nieuwbouw heeft met de succesvolle ingebruikname van de snijlijn een belangrijke mijlpaal bereikt. De snijhal in Emmen wordt naar verwachting nog voor de zomer van 2016 opgeleverd.

Uitbreiding

Door het centraliseren van de laagspanningskabelactiviteiten in Emmen, heeft Draka nu de grootste laagspanningskabelfabriek van Nederland en kan daarmee het servicemodel naar de groothandel en de elektrotechnische installateurs verder versterken en uitbouwen. In de vestiging in Emmen werken circa 220 mensen. Door de verplaatsing van de productieactiviteiten komen hier in de eerste helft van 2016 vijftig arbeidsplaatsen bij.

Foto's:

Snijhal Draka Emmen in gebruik genomen

© Aandrijvenenbesturen.nl