Laatste nieuws:

30 maart 2016 13:55

Schaeffler sponsort exoskelet (video)

Schaeffler heeft een sponsorovereenkomst gesloten met het Project March-team van de TU Delft. Het multidisciplinaire projectteam engineeringstudenten wil lichamelijk beperkten meer mobiliteit geven met een exoskelet; een extern harnas dat de natuurlijke beweging van de mens versterkt.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

Het uiteindelijke doel van Project March is de Cybathlon, die in oktober 2016 in Zürich wordt georganiseerd. Teams uit de academische wereld nemen het dan op een parcours met alledaagse obstakels tegen elkaar op. Het parcours zal worden afgelegd door de vaste piloot van het exoskelet, die zelf is getroffen door een dwarslaesie.

Sponsor

Schaeffler levert lagers en technisch advies voor het exoskelet. “Enerzijds is het fantastisch om een project te sponsoren dat de levenskwaliteit van dwarslaesie-patiënten kan verbeteren, anderzijds geeft Schaeffler hiermee vorm aan ‘Mobility for Tomorrow’, de strategiefocus van Schaeffler, gericht op kwaliteit, techniek en innovatie”, aldus Aswerd Gresel, managing director van Schaeffler Nederland.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb