Laatste nieuws:

7 maart 2016 13:18

VSE hoofdsponsor Motion & Drives

Op 10 maart vindt de eerste editie van Motion & Drives plaats. Tijdens dit industrieforum dat Mikrocentrum en branchevereniging FEDA gezamenlijk organiseren, komen alle relevante aandrijf- en besturingstrends ter sprake. Uiteraard is ook VSE van de partij. Naast een inhoudelijke bijdrage zullen er diverse VSE-projecten te zien zijn.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

“De wereld is volop in beweging”, zegt themadagmanager Karin Mous van Mikrocentrum. “En voor veel producenten en automatiseerders is het lastig alle snelle veranderingen bij te benen. Er zijn nieuwe regels over energie besparen. Geavanceerde technieken en ontwikkelmethoden als Model Based Engineering doen hun intrede en dan hebben we ook nog trends als ‘het internet der dingen’ dat ook van de industrie van alles verlangt. Het was voor ons en voor branchevereniging FEDA aanleiding om een themadag te organiseren waarin we mensen op een compacte en overzichtelijke manier met al deze facetten kunnen laten kennismaken.”

Forumdiscussie

Tijdens het industrieforum zal er onder andere een forumdiscussie over Motion & Drives 4.0 plaatsvinden. Directieleden Eric van den Broek (VSE partner Lenze), Dennis van Beers (Festo), en Ron van den Oetelaar (Bosch Rexroth) gaan in conclaaf hoe Motion & Drives er in de toekomst uit zal zien. Centraal of decentraal? Hebben we aan de huidige standaarden genoeg, of is er meer nodig om leverancier onafhankelijk een machine of zelfs fabriek te bouwen? En hoe zit het met onze multidisciplinaire 4.0 kennis? Hoe houden we die op peil of vergroten we die? Het is maar een kleine greep uit de onderwerpen die behandeld zullen worden.

Mous: “We willen met de forumdiscussie een goede stip aan de horizon zetten die als baken kan fungeren voor de komende jaren. Waar staan we nu, waar moeten we naartoe en hoe komen we daar? Door juist deze discussie op directieniveau van een aantal toonaangevende Duitse firma’s – de uitvinders van 4.0 – te voeren, hopen we enkele strategische handvatten te kunnen bieden. Ook het publiek wordt van harte uitgenodigd zijn stem te doen gelden. Want we zijn uiteraard ook erg benieuwd hoe de bezoeker de toekomst van motion en drives ziet.”

Simulatie

Een ander belangrijk onderwerp dat tijdens de themadag aan bod komt is het modelleren en simuleren van mechatronische systemen. Zo doet Sven Hol, Mechatronica Architect bij ASML uit de doeken hoe je multidisciplinaire modellen uit de mechanica, elektrotechniek, meet- en regeltechniek en warmte- en stromingsleer in één systeem model samenbrengt om uitspraken over de performance van een ontwerp te kunnen doen.

Ook houdt Jan Frise Groote van de Technische Universiteit Eindhoven een voordracht over Model Based Engineering. Kern van dit verhaal is de winst die er te halen valt door modelgedreven technieken, die voor bijvoorbeeld het creëren van geometrie heel gewoon zijn, ook voor softwareontwikkeling toe te passen. Hierdoor is meer grip op het eindresultaat, waarbij ook meer complexiteit beheersbaar blijft.

Meer informatie over Motion & Drives.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb