2 maart 2016 14:25

Industriële beveiligingstraining

SANS Institute verzorgt van 18 tot en met 22 april een training om industriële controlesystemen te leren beschermen. Ook geeft SANS een training voor managers over strategische planning, beleid en leidinggeven op het gebied van beveiliging.

Tijdens ICS Amsterdam, in het Radisson Blu Hotel in het centrum van Amsterdam, kunnen zowel specialisten als intermediairs hun kennis en ervaring verdiepen.

Industriële cyberaanvallen voorkomen

Tijdens de ICS515-training leren deelnemers op een praktische wijze hoe zij cyberaanvallen op industriële controlesystemen kunnen voorkomen en stoppen. De training omvat het analyseren en gebruiken van informatie over bedreigingen, het monitoren van de netwerkbeveiliging en te reageren op malware en incidenten om de veiligheid en betrouwbaarheid van hun operaties te kunnen garanderen.

Deze opleiding wordt verzorgd door Rob M. Lee, een voormalig Cyber Warfare Operations Officer van de U.S. Air Force. Lee staat onder andere in de 2016 class van Forbes ‘30 onder 30’ voor bedrijfstechnologie, als één van de talenten, slimste ondernemers en veranderaars in de sector.

ICS/SCADA-training

SANS Institute verzorgt tegelijkertijd de basisopleiding ICS410: ICS/SCADA Securtiy Essentials met als docent Justin Searle, managing partner van UtiliSec. Searle is ook betrokken bij het Advanced Security Acceleration Project Smart Grid (ASAP-SG) en leider van de testgroep van National Electric Sector Cybersecurity Organization Resources (NESCOR).

Managementopleiding

Voor managers en andere leidinggevenden verzorgt SANS Institute tenslotte nog de opleiding MGT514: IT Security Strategic Planning, Policy & Leadership, onder leiding van Frank Kim. Voordat hij bij SANS Institute kwam werken was Kim Executive Director Cyber Security bij Kaiser Permanente en daar verantwoordelijk voor de beveiligingsoplossingen van deze grootste non-profit zorgverzekeraar in de Verenigde Staten. In die periode heeft Kim twee keer de CIO Achievement Award ontvangen voor businessleiderschap.

Bezoek voor meer informatie en aanmelding: www.sans.org

Foto's:

Industriële beveiligingstraining

© Aandrijvenenbesturen.nl