Laatste nieuws:

11 februari 2016 13:30

Maritieme oplossingen met 3DExperience-platform

DCNS gaat het 3DExperience-platform van Dassault Systèmes gebruiken voor het ontwerpen, engineeren en bouwen van nieuwe maritieme oplossingen.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

DCNS gaat met het 3Dexperience-platform de complete levenscyclus managen van nieuwe generatie fregatten, patrouillevaartuigen, vliegdekschepen en landingsvaartuigen (LPD’s). Met als doel vanaf de eerste conceptideeën tot en met het onderhoud voor klanten, de operationele performance en concurrentiekracht wereldwijd te verbeteren.

Integratie systemen en infrastructuur

Voor het ontwerpen en engineeren van maritieme oplossingen is een naadloze integratie van alle gebruikte systemen en infrastructuur vereist. Zoals conventionele en nucleaire aandrijvingen, radarinstallatie, raketlanceerinrichtingen en communicatiesystemen. De gebruikers daarvan moeten altijd kunnen vertrouwen op een betrouwbare werking en actuele informatie ter ondersteuning van hun besluitvorming.

Concurrentievoordeel

“De capaciteit om tijdig, betrouwbaar en efficiënt te kunnen inspelen op vragen van klanten, rekening houdend met extreme complexiteit, vergaande integratie en operationele levenscycluskosten, is een belangrijk concurrentievoordeel”, zegt Herve Guillou, president en CEO van DCNS. “Onze samenwerking met Dassault Systèmes en hun maritieme oplossingen bieden een praktische roadmap voor het realiseren van onze ambitieuze doelstellingen.”

Marine- & offshoremarkt

Bernard Charlès, president & CEO van Dassault Systèmes. “Dit partnership is vergelijkbaar met onze onlangs bekendgemaakte samenwerking met Meyer Werft, marktleider in cruiseschepen. Samen bedenken en ontwikkelen wij de volgende generatie maritieme oplossingen en offshoreplatformen, met vergaand geïntegreerde systemen, om onze klanten een unieke experience te leveren.”

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb