Laatste nieuws:

28 januari 2016 12:06

Siemens neemt CD-adapco over

Siemens en simulatie-softwareleverancier CD-adapco hebben een overeenkomst bereikt voor de acquisitie van de aandelen van CD-adapco door Siemens. Siemens neemt CD-adapco over voor het bedrag van 970 miljoen dollar (890 miljoen euro).

'
1/1
Meer over
Bedrijven

CD-adapco levert wereldwijd software-oplossingen op het gebied van vloeistofdynamica (CFD), mechanica (CSM), hitteoverdracht, deeltjesdynamica, elektrochemie en meer. CD-adapco heeft meer dan 900 medewerkers in dienst en een jaaromzet van bijna 200 miljoen dollar.

“Simulatiesoftware is de sleutel die klanten in staat stelt betere producten sneller en goedkoper op de markt te brengen. Met CD-adapco nemen we een gevestigde technologieleider over die ons in staat stelt ons softwareportfolio van wereldklasse aan te vullen”, aldus Klaus Helmrich, bestuurslid bij Siemens.

Software van CD-adapco wordt momenteel toegepast door veertien van de vijftien grootste autofabrikanten, door alle tien grootste leveranciers van de luchtvaartindustrie en door negen van de tien grootste fabrikanten in de energie- en maritieme sectoren.

Sharron MacDonald, CEO van CD-adapco reageert verheugd op de overname: “De kansen die samenhangen met de overname door Siemens zijn eindeloos. De visie van onze oprichters wordt gerealiseerd dankzij de integratie van deze engineering- en productietechnologieën van wereldklasse, plus een zakelijke strategie die ervoor zal zorgen dat engineeringsimulaties meer producten en bedrijven zullen beïnvloeden dan ooit tevoren.”

CD-adapco wordt onderdeel van de PLM-software tak van de Siemens ‘Digital Factory (DF)’-divisie .

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb