Laatste nieuws:

28 januari 2016 09:42

Weiss Umwelttechnik koopt Imtech Automotive Testing Solutions

Weiss Umwelttechnik, met hoofdkantoor in de deelstaat Reiskirchen Duitsland, heeft Automotive Testing Solutions (ATS), de testafdeling van het failliete Imtech Deutschland GmbH & Co. KG, gekocht.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

"De overname van ATS past perfect in onze strategie, met name om in Azië verder uit te breiden", zegt Peter R. Manolopoulos, CEO van Weiss Umwelttechnik. De locaties van ATS in Hamburg en Stuttgart blijven behouden, de activiteiten van ATS worden voortgezet, licht Manolopoulos verder toe.

ATS ontwikkelt, bouwt en beheert wereldwijd volledige systemen en testmodules, die in de automobiel- en toeleveringsindustrie voor het testen en simuleren van omgevingsomstandigheden worden gebruikt. In Duitsland telt het bedrijf ongeveer 90 medewerkers en verder zijn er ongeveer 60 medewerkers in dochterondernemingen in China en Thailand werkzaam. Het grootste deel van zijn omzet genereerde ATS tot dusverre vooral in China en Zuidoost-Azië.

Het programma van ATS biedt extra capaciteit voor de huidige productportefeuille van Weiss Umwelttechnik. Daartoe behoren temperatuur-?en klimaatkasten, hoogtekamers en motortestbanken.

Daarnaast wordt de portefeuille met nieuwe producten aangevuld, zodat Weiss een duidelijk uitgebreider aanbod van testsystemen aan kan bieden.

„Ik ben blij dat wij met Weiss Umwelttechnik en de Schunk Group een sterke partner als koper voor ATS gevonden hebben", zegt Peter?Alexander Borchardt, curator van Imtech Deutschland en partner van het Hamburgse kantoor van Kanzlei Reimer advocaten. „In het bijzonder het feit dat Weiss Umwelttechnik het gehele, goed geschoolde personeelsbestand van ATS naadloos overneemt, is zeer goed nieuws voor de werknemers van ATS."

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb