Laatste nieuws:

18 januari 2016 13:06

Ebm-papst neemt elektronicaspecialist Ikor over

Ebm-papst heeft op 1 januari 2016 de Spaanse elektronicaspecialist Ikor overgenomen. Hiermee vergroot het bedrijf, met het hoofdkantoor in Mulfingen (Baden-Württemberg) kennis en kunde op het gebied van ontwikkeling en productie van elektronica. Ook versterkt de overname de marktpositie in Noord-Amerika en China.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

Ikor, met het hoofdkantoor in San Sebastian, Spanje (€ 60.000.000 omzet / 600 personeelsleden), heeft een R&D-afdeling en drie moderne productielocaties in China, Mexico en Spanje. Ikor is opgericht in 1981, en gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van klantspecifieke besturingselektronica.

“Voor ons als systeemleverancier betekent het verwerven van elektronicaspecialist Ikor dat we onze technologische expertise en know-how nog verder kunnen ontwikkelen”, vertelt Rainer Hundsdörfer, hoofd van de directie van Ebm-papst. “De bijkomende productiecapaciteit in met name China en Mexico leiden naar nieuwe potentiële markten en dus naar verdere groei.”

Ikor-voorzitter Miguel Angel Sierra: “Onder de paraplu van Ebm-papst zijn wij in staat ons technologische leiderschap nog verder uit te breiden en onze technologische kennis nog verder te vergroten. De toegang tot de wereldwijde markt van Ebm-papst opent nieuwe mogelijkheden.”

Voorafgaand aan de overname was al sprake van een succesvolle samenwerking tussen de twee bedrijven.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb