17 december 2015 10:27

Refitech Waalwijk wint Composiet Award 2015

Tijdens Engineering Materials Gorinchem kreeg Refitech de Composiet Award 2015 uitgereikt. Het bedrijf won de award voor een uit carbonfiber vervaardigde high speed pick & place-robotarm.

Bas Nijpels, Sales Manager bij Refitech mocht de glazen bokaal in ontvangst nemen van Daniëlle Wild, Beursmanager Evenementenhal Gorinchem.

De winnende pick & place-arm staat grote prestatieverbeteringen toe in de industriële machine- en apparatenbouw. Hierbij is het mogelijk om de bewegende massa te verlagen, waardoor hogere productiesnelheden en lagere aandrijfbelastingen bereikt kunnen worden bij blijvende grijpernauwkeurigheid.

De arm kan tot 40% sneller bewegen dan zijn aluminium voorganger en is ontwikkeld voor ATD Machinery in Duizel, fabrikant van productiemachines voor de sigarenindustrie. De pick & place arm pakt de tabaksbladen op middels een vacuümgrijper en plaatst deze in een opnemer waarna de sigaar gedraaid kan worden.

Refitech is een composiet engineering- en productiebedrijf voor industriële toepassingen waarbij gewichtsreductie belangrijk is. Naast klantspecifieke carbon 3D-vormdelen produceert het bedrijf ook speciale glasvezelversterkte panelen.

Er is expertise ontwikkelt voor het in serie vervaardigen van composietcomponenten omgezet van metaal naar composiet. Refitech is ISO9000 gecertificeerd.

Foto's:

Refitech Waalwijk wint Composiet Award 2015

Bas Nijpels van Refitech ontvangt de award van Daniƫlle Wild van Evenementenhal Gorinchem.

Pick & Place-arm

De winnende met carbonvezels versterkte pick & place-robotarm

© Aandrijvenenbesturen.nl