Laatste nieuws:

17 december 2015 10:27

Refitech Waalwijk wint Composiet Award 2015

Tijdens Engineering Materials Gorinchem kreeg Refitech de Composiet Award 2015 uitgereikt. Het bedrijf won de award voor een uit carbonfiber vervaardigde high speed pick & place-robotarm.

Bas Nijpels van Refitech ontvangt de award van Daniëlle Wild van Evenementenhal Gorinchem.'
Bas Nijpels van Refitech ontvangt de award van Daniëlle Wild van Evenementenhal Gorinchem.
Rechts
1/2
Meer over
Bedrijven

Bas Nijpels, Sales Manager bij Refitech mocht de glazen bokaal in ontvangst nemen van Daniëlle Wild, Beursmanager Evenementenhal Gorinchem.

De winnende pick & place-arm staat grote prestatieverbeteringen toe in de industriële machine- en apparatenbouw. Hierbij is het mogelijk om de bewegende massa te verlagen, waardoor hogere productiesnelheden en lagere aandrijfbelastingen bereikt kunnen worden bij blijvende grijpernauwkeurigheid.

De arm kan tot 40% sneller bewegen dan zijn aluminium voorganger en is ontwikkeld voor ATD Machinery in Duizel, fabrikant van productiemachines voor de sigarenindustrie. De pick & place arm pakt de tabaksbladen op middels een vacuümgrijper en plaatst deze in een opnemer waarna de sigaar gedraaid kan worden.

Refitech is een composiet engineering- en productiebedrijf voor industriële toepassingen waarbij gewichtsreductie belangrijk is. Naast klantspecifieke carbon 3D-vormdelen produceert het bedrijf ook speciale glasvezelversterkte panelen.

Er is expertise ontwikkelt voor het in serie vervaardigen van composietcomponenten omgezet van metaal naar composiet. Refitech is ISO9000 gecertificeerd.

Van onze partners meer (0)...

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb