Laatste nieuws:

10 december 2015 11:30

Emerson lanceert web-app voor energiebesparing

De ‘Energy Savings Advisor’ is een energiebesparings web-app van Emerson. Hierbij kunnen bedrijven berekenen hoeveel energie zij kunnen besparen op hun installaties, als ze die voorzien van hoogwaardige aandrijfoplossingen.

De Energy Savings Advisor van Emerson.'
De Energy Savings Advisor van Emerson.
1/1
Meer over
Bedrijven

Emerson Industrial Automation kent een lange historie op het gebied van energiebesparing en heeft fors geïnvesteerd in technologische oplossingen en diensten voor het verlagen van energierekeningen. Deze expertise hebben ze nu gestopt in de Energy Savings Advisor.

Energy Savings Advisor

De web-app is bijzonder intuïtief, nauwkeurig en interactief. De app kan worden gebruikt voor het snel inschatten van potentiële besparingen op een gemotoriseerde toepassing bij implementatie van een hoogefficiënte Emerson-regelaar, met vaste of variabele frequentie of in combinatie met een inductiemotor of synchrone permanent magneetmotor.

De Energy Savings Advisor beoordeelt niet alleen de motor afzonderlijk, of de besparing die een frequentieregelaar oplevert, maar ook de gemotoriseerde toepassing als geheel, van de motor tot de transmissie, inclusief het mechanische of elektronische regelsysteem.

Simulatie en analyse

De Energy Savings Advisor voert ook simulaties uit en de app analyseert de bestaande apparatuur aan de hand van verschillende aanpasbare scenario's om de meest relevante analyse over de noodzaak van energieoptimalisatie te verkrijgen. De potentiële besparingen voor de geanalyseerde toepassing worden direct berekend en weergegeven in een grafiek. Een compleet rapport met de details en resultaten van de simulatie kan vervolgens per e-mail worden verzonden.

De Energy Saving Advisor kan ook worden gebruikt om het resultaat van een simulatie direct naar de energieoptimalisatie-experts van Emerson te sturen voor verdere analyse. Zij kunnen dan adviseren over een algehele benadering voor de energieoptimalisatie van een apparaat of proces en het bijbehorende best presterende aandrijfsysteem.

De specialisten van Emerson kunnen bedrijven helpen de beste keuzes te maken, afhankelijk van hun doelstellingen op het gebied van Return on Investment of totale gebruikskosten, om zo het rendement van de gedane investeringen te verhogen.

De Energy Savings Advisor is ontwikkeld in diverse talen en geoptimaliseerd voor de meeste mobiele apparaten, zoals smartphones en tablets. De web-app kan gratis worden bekeken via de link www.emersonindustrial.com/esa.