Laatste nieuws:

7 december 2015 13:01

Kinderteam Frencken's Future wint robotfinale tijdens First Lego League

Kinderen van werknemers van mechatronicabedrijf Frencken Europe hebben met een zelfgebouwde robot de finale gewonnen van de First Lego League wedstrijd in Eindhoven. Ook werd hun prestatie bekroond met de strategie- en innovatieprijs. Hiermee ontving het team van Frencken een uitnodiging voor de Benelux finale op 30 januari 2016 in Venlo.

Frencken's Future FLL team wint plaats in Benelux finale. '
Frencken's Future FLL team wint plaats in Benelux finale.
1/1
Meer over
Bedrijven

De kinderen kwamen de afgelopen maanden bij elkaar om samen met twee coaches te werken aan opdrachten uit de wereldwijde Lego wedstrijd. Het ontwerp en de prestaties van de zelfgebouwde robot van het team Frencken's Future resulteerde in een plek in de finale, die vervolgens gewonnen werd.

Meer dan 240 000 kinderen, jongens en meisjes, uit meer dan 80 verschillende landen doen mee met deze wedstrijd. FLL daagt kinderen wereldwijd uit om te denken als wetenschappers en ingenieurs. Kinderen gaan aan de slag met het ontwerpen, het bouwen en programmeren van een robot, gebouwd met Lego Mindstorms. Daarnaast moeten ze onderzoek doen aan de hand van een maatschappelijk thema, de bevindingen presenteren en worden ze beoordeeld op teamwork. Tot slot moet in een parcours met de robot opdrachten worden uitgevoerd die te maken hebben met een actueel wereldprobleem. Dit jaar is het thema ‘trash trek'.