Laatste nieuws:

16 november 2015 09:21

Nieuw platform: New Industries & Engineering Materials

Evenementenhal speelt met twee nieuwe vakbeurzen - New Industries en Engineering Materials - in op de ontwikkelingen in de industrie. Op 8, 9 en 10 december 2015 opent Evenementenhal Gorinchem zijn deuren voor bedrijven uit de technische industrie die vooruit willen kijken.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

Processen moeten sneller verlopen en er dient geautomatiseerd en klantspecifiek geproduceerd te worden om de Nederlandse concurrentiepositie te waarborgen. Deze ontwikkeling vraagt om inzicht in, en volledige controle over het productieproces. Tijdens New Industries ontmoeten innovatieve organisaties elkaar om te werken aan fabrieken van de toekomst. Innovatieve aanbieders van slimme productieoplossingen, als ESPS, Gibas, Elsto Drives & Controls en NextStep3D maken deel uit van het platform.

Engineering Materials

Gelijktijdig vindt Engineering Materials plaats waar materialen en hun eigenschappen centraal staan. De Nederlandse markt ontwerpt en ontwikkelt volop innovatieve producten. Doordat technologische ontwikkelingen voortrazen, moet de materiaalkeuze aansluiten op de steeds complexere en specifiekere wensen en eisen van de klant. Eigenschappen als veiligheid, waterproof, slijtvastheid, hittebestendigheid en duurzaamheid spelen daarbij een belangrijke rol.

Uitgebreid beursprogramma

De beurzen staan in het teken van kennis en innovatie. Er is een uitgebreid programma opgetuigd rondom het thema ‘Fit for the Future'. Op het demoplein worden verschillende demonstraties gegeven. Ook is er dagelijks een uitgebreid kenniscongres waar thema's als oppervlaktebehandeling, verantwoord aluminiumgebruik en de gunstige eigenschappen van composieten worden aangehaald. Jan Heselmans vertelt over materiaalselectie en corrosieschade in oppervlaktewater.

Hoe het toekomstige ontwerpproces eruit zal zien wordt behandeld in New Engineering Experience; elke beursdag drie aansluitende presentaties die ingaan op de gedigitaliseerde processen van de industriële revolutie. Woensdag 9 december vindt er naast de beurs een extra programma plaats op het gebied van 3D-Printen, georganiseerd door Koninklijke Metaalunie - Teqnow.

De beurzen vinden plaats op 8, 9 en 10 december van 10.00 tot 18.00 uur in de Evenementenhal Gorinchem.

 

www.evenementenhal.nl/newindustries

www.evenementenhal.nl/engineeringmaterials