Laatste nieuws:

9 november 2015 11:37

Igus humanoïde robot wint Robocup Design Award

In het Chinese Hefei kreeg het team ‘Nimbro’ van de Universiteit Bonn in samenwerking met Igus de overwinning van de eerste Robocup Design Award vieren. Samen hebben de beide partners een voetbalspelende humanoïde ontwikkeld, die bij een val door de slijtvaste externe elementen beschermd is.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

Voor de robot is het in dit geval zelf mogelijk om weer op te staan. Team Nimbro kon zich in deze wedstrijd onder meer onderscheiden in de categorie van de probleemloze interactie tussen mens en robot.

Robocup Design Award

Eind juli 2015 organiseerde de robotontwikkelaar Flower Robotics Inc. in het Chinese Hefei in het kader van de Robocup 2015 voor de eerste keer de ‘RoboCup Design Award’. Het doel was om het bewustzijn en de denkwijze van de ingenieurs m.b.t. het ontwerp van de humanoïde te verscherpen.

Daarbij werd niet zozeer het ontwerp zelf, maar meer de eenvoud van het systeem bij het gebruik en bij reparaties en het overbrengen van de identiteit beoordeeld. In deze eigenschappen kon de Igus-humanoïde overtuigen. Hierbij worden de buitenvorm en dragende delen van de robot in het laser-sinter-proces gefabriceerd.

Dat zowel het ontwerp, de fabricage én het onderhoud van de robot voor een mogelijke massaproductie geschikt zou zijn, maakte indruk op de jury, aldus Tutsuya Matsui, CEO van Flower Robotics.