Laatste nieuws:

25 oktober 2015 11:56

Rollon neemt Hegra Linear over

Rollon heeft alle aandelen overgenomen van Hegra Linear GmbH & Co. KG, fabrikant van lineaire geleidingen en telescopische rails voor de industrie. “Bij een overname ligt onze focus vooral op het uitbreiden van ons assortiment en op de mogelijke synergiën”, licht Rüdiger Knevels, algemeen directeur van Rollon toe.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

“Hegra Linear beschikt over een zeer ruim assortiment lineaire geleidingen. Daarnaast heeft Hegra Linear ‘know-how’ en productiefaciliteiten die we goed kunnen gebruiken. De vestiging van Hegra Linear in Limburg an der Lahn blijft dan ook behouden en wordt wellicht zelfs uitgebreid”, aldus Knevels.

Voordelen

De overname heeft voordelen voor beide bedrijven. Hegra Linear profiteert van het wereldwijde distributienetwerk van Rollon, terwijl Rollon er een uitgebreid assortiment geleidingen van Hegra Linear bij krijgt. Ongeveer 70% van de omzet van Hegra Linear komt uit maatoplossingen, speciaal ontworpen voor klantspecifieke wensen. Dat percentage is uniek in de markt voor lineaire techniek. Daarnaast betekent het machinepark van Hegra Linear een welkome uitbreiding van de productiecapaciteit. Dankzij dit machinepark kan Hegra Linear uit massief materiaal ieder gewenst geleidingsprofiel frezen.

De lineaire geleidingen van Hegra Linear worden veel toegepast in de voertuig-, machine- en vliegtuigbouw, maar ook in andere sectoren is Hegra Linear bekend. Hegra Linear produceert een groot aantal lineaire geleidingen in verschillende uitvoeringen en maten. De geleidingsrails voor zware belasting zijn bijvoorbeeld leverbaar in twaalf afmetingen variërend van 26 mm breed en 30 mm hoog tot 74 mm breed en 240 mm hoog. De rails kunnen – afhankelijk van het model en de lengte – een belasting variërend van 0,6 tot 17,5 kN dragen per paar.

Rollon heeft in de afgelopen jaren een sterke autonome groei doorgemaakt. Daarnaast heeft het bedrijf het portfolio en de omzet flink uitgebreid via doelgerichte overnames, zoals de overname van het Italiaanse Tecno Center eerder dit jaar. Rollon kan door deze overnames een compleet assortiment lineaire geleidingen bieden voor vrijwel iedere toepassing.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb