Laatste nieuws:

23 oktober 2015 11:08

Nieuwe manager voor Harting

Harting Technology Group kondigt een wijziging aan in het management van het bedrijf. Philip Harting volgt zijn vader Dietmar Harting op als voorzitter van de raad van bestuur.

Philip Harting (links) volgt per 1 oktober zijn vader Dietmar Harting op als voorzitter van de raad van bestuur. De twee voorzitters en algemene partners leiden de Harting Technology Group samen met Margrit Harting, Senior Vice President en Partner en Maresa Harting-Hertz (rechts) Senior Vice President Finance and Purchasing, tevens voorzitter en algemeen partner in de tweede en derde generatie.'
Philip Harting (links) volgt per 1 oktober zijn vader Dietmar Harting op als voorzitter van de raad van bestuur. De twee voorzitters en algemene partners leiden de Harting Technology Group samen met Margrit Harting, Senior Vice President en Partner en Maresa Harting-Hertz (rechts) Senior Vice President Finance and Purchasing, tevens voorzitter en algemeen partner in de tweede en derde generatie.
1/1
Meer over
Bedrijven

Per 1 oktober heeft Dietmar Harting, na bijna vijftig jaar lid te zijn geweest van de directie, het stokje over aan zijn zoon Philip. Dietmar Harting blijft wel deel uitmaken van de raad als persoonlijk aansprakelijk partner en zal zich voornamelijk concentreren op “De toekomst en nieuwe technologieën”.

Familiebedrijf Harting

Philip Harting vertegenwoordigt samen met zijn zus Maresa Harting-Hertz (President Finance and Purchasing) de derde generatie van het familiebedrijf dat 70 jaar geleden werd opgericht door de grootouders Wilhelm en Marie Harting in Minden. Het hoofdkwartier van de groep bevindt zich sinds het begin van de jaren ‘50 in Espelkamp.

Philip Harting

Na het afronden van een beroepsopleiding in de elektrotechniek, studeerde Philip Harting elektrotechniek aan de Technische Universiteit Braunschweig en bedrijfskunde in Keulen. Philip kwam in 2005 in dienst van het bedrijf van zijn ouders als Managing Director Asia van de vestiging in Hong Kong, en stond sinds 2008 aan het hoofd van de businessunit ‘Connectivity & Networks’.

Philip en zijn zus Maresa werden eind 2013 ook aangewezen als persoonlijk aansprakelijk partner van de groep. “Ik verheug me erop om samen met mijn zus en de steun van mijn ouders en de overige leden van de raad, het succesvolle werk van mijn vader voort te zetten”, aldus Philip Harting.

Dietmar Harting draagt stokje over

“Het stokje overdragen aan mijn zoon is een grote stap in de succesvolle overgang naar de volgende generatie. Met de nieuwe samenstelling van het management, zijn we de weg ingeslagen naar een succesvolle verdere ontwikkeling van de onderneming”, legt Dietmar Harting uit.

De ondernemer en erevoorzitter van de ‘German Electrical and Electronic Manufacturers Association’ (ZVEI) kwam in 1967 in dienst van het bedrijf en leidde de onderneming tot 1987 samen met zijn moeder. Na haar overlijden stond Dietmar Harting met zijn vrouw Margrit aan het roer en wist hij het bedrijf te ontwikkelen tot een grote speler op het gebied van industriële connectortechnologie.