Laatste nieuws:

8 oktober 2015 11:26

Yokogawa en BP vernieuwen samenwerking

Yokogawa heeft het wereldwijde contract met BP als Main Automation Contractor vernieuwd. Het eerste MAC-contract*) dat Yokogawa met BP tekende, dateert van 2007. Door de levering van betrouwbare producten en een succesvolle aanpak van engineering en projectrealisatie tijdens eerdere BP-projecten, is Yokogawa een integraal deel geworden van BP's streven naar kapitaalefficiency. De nieuwe overeenkomst heeft een looptijd van tien jaar.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

Tot de Yokogawa-producten en -diensten die onder het wereldwijde contract vallen, behoren het Centum VP geïntegreerde productiebesturingssysteem, het ProSafe-RS safety instrumented system, het netwerk-gebaseerde besturingssysteem Stardom, de Plant Resource Manager (PRM) beheersoftware, Fast/Tools Scada software, de Exaseries software voor productiviteitsoplossingen, draadloze en andere veldapparatuur, analysers, projectmanagement, engineering op het gebied van systeemintegratie en operations- en onderhoudsdiensten.

Shuji Mori, vice-president Yokogawa en president van Yokogawa Electric International (verantwoordelijk voor alle industriële automatiserings- en besturingsactiviteiten buiten Japan), meldt: "BP is al jarenlang een van onze klanten en deze overeenkomst brengt onze relatie op een nieuw niveau. Tegelijkertijd bevestigt het BP's commitment aan veilige en betrouwbare operations. De lange-termijn samenwerking met BP verstevigt onze aanwezigheid in de olie- en gasindustrie wat één van de belangrijkste sectoren is binnen ons transformatieplan voor de middellange termijn.

*)  Het bieden van MAC-diensten is een afspraak waarmee de eigenaar van een procesomgeving streeft naar efficiencyverbetering, kostenverlaging en kortere projectdoorlooptijden. Hiertoe wordt de verantwoordelijkheid voor het aanbieden van een besturingssysteemoplossing bij één automatiserings-leverancier neergelegd.