1 oktober 2015 13:18

KWx overgenomen door Hemmink

Per 24 september 2015 heeft importeur Hemmink Holding BV alle aandelen verworven van KWx Holding BV. Hemmink is daarmee 100% eigenaar van KWx BV, Profex BV en Webshop123 BV in Nederland en van KWx BVBA in Belgiƫ.

Hemmink en KWx opereren beide als importeur van elektrotechniek voor de Nederlandse en Belgische markt. Het DNA en de opbouw van de organisatie van KWx en Hemmink hebben veel overeenkomsten. "Wij hebben een klik" was de conclusie van aandeelhouders Martin Hemmink, Hans Segers en Michel Paardekooper.

Volgens Matthijs Breel, directeur van Hemmink, past deze overname perfect in de groeistrategie van Hemmink. "We willen een stevige, stabiele en toekomstvaste partner zijn voor leveranciers, klanten en medewerkers. KWx en Hemmink verbinden beide een stevige basis in de techniek met persoonlijke betrokkenheid en een commerciële drive. Dit alles met als doel de klant een uitstekende dienst te verlenen."

Door deze overname ontstaat een bedrijf met een totale omvang van ongeveer 100 medewerkers, 4 vestigingen, 7 webshops en een omzet van circa € 45 miljoen. Het management van KWx blijft ook na de overname ongewijzigd en de overname heeft geen gevolgen voor het personeel en de vestigingslocaties.

Meer achtergronden zijn te vinden op de website www.kwx.eu/overname

Foto's:

KWx overgenomen door Hemmink

© Aandrijvenenbesturen.nl