Laatste nieuws:

17 september 2015 09:59

Biesheuvel Techniek produceert speciale pneumatiekcilinders en besturingskasten

Vorig jaar nam Biesheuvel Techniek de pneumatiekproductieafdeling van Doedijns uit Cuijk over. Dankzij deze uitbreiding kan Biesheuvel oplossingen en diensten bieden op het gebied van pneumatiek ten behoeve van de maakindustrie, de offshore, olie & gas en maritieme industrie.

Branchemanager Hans van Oss (rechts) met werkvoorbereider Rob Rothof in de productieafdeling van Biesheuvel Techniek Cuijk'
Branchemanager Hans van Oss (rechts) met werkvoorbereider Rob Rothof in de productieafdeling van Biesheuvel Techniek Cuijk
Rechts
1/2
Meer over
Bedrijven

“Naast het leveren van standaard pneumatiekcomponenten kunnen we nu zelf ook speciale en klantspecifieke pneumatiekcilinders en besturingskasten produceren”, aldus Hans van Oss, branchemanager van Biesheuvel Techniek in Cuijk.

Dit sluit aan bij de filosofie van Biesheuvel Techniek om meer adviserend op te treden naar klanten toe. Biesheuvel wil niet alleen een breed assortiment van hoogwaardige technische producten leveren, maar ook services en technische oplossingen bieden.

Denk hierbij aan advies over energiebesparingen, persluchtlekkage-metingen en -reparaties, en revisie en onderhoud aan o.a. dak- en gevelventilatiesystemen. Ook retrofitten, adviseren en toepassen van de vele innovatieve producten die jaarlijks op de pneumatiek markt verschijnen horen hierbij.

Groeimarkt in revisie en onderhoud

“Het omzetaandeel in onderhoud en revisie nam de laatste jaren al behoorlijk toe en deze groei zet zich nu versterkt door”, aldus Van Oss. “Omdat wij productspecifieke kennis bezitten op pneumatiekgebied bieden wij bijvoorbeeld ook revisie en onderhoud aan op bestaande installaties die niet door ons zijn gebouwd. Mochten bepaalde merken onderdelen, zoals pneumatische cilinders e.d., niet meer verkrijgbaar zijn in de markt, dan kunnen wij deze in onze eigen productie nieuw vervaardigen, met dezelfde, of verbeterde eigenschappen.”

Nieuwbouw pneumatische installaties

Rob Rothof – werkvoorbereider, vult aan: “Wat nieuwbouw betreft kunnen we nu het hele projectmanagement aanbieden: vanaf ontwerp, engineering en productie, tot en met installatie, inbedrijfsstelling, aftersalesservice en onderhoud van de pneumatische installatie. Het bijzondere hieraan is dat pneumatische cilinders geheel op klantspecificaties in ons eigen bedrijf in Cuijk worden vervaardigd. Zelfs de besturingskasten en controlepanelen worden in onze eigen techniekafdeling geproduceerd.”

Europese markt

Biesheuvel Techniek, onderdeel van de Franse IPH-Group die onlangs ook de Duitse distributeur Kistenpfennig AG overnam, heeft een versterkte positie verworven op de internationale markt van MRO supplies. IPH Group heeft met 280 vestigingen en zo’n 4 000 medewerkers nu een omzet van ongeveer 1,1 miljard euro.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb