Laatste nieuws:

6 september 2015 10:53

Lustrumeditie Lasal gebruikersdag

Vorige week trof een 50-tal engineers elkaar tijdens het Lasal Event in het Van der Valk hotel te Ridderkerk. Dit evenement wordt jaarlijks georganiseerd door SigmaControl, exclusief voor engineers die programmeren vanuit het Lasal pakket van Sigmatek. Met Lasal kunnen op snelle en eenvoudige wijze machineconcepten worden gerealiseerd met objectgeoriënteerd programmeren met grafische weergave volgens de IEC 61131-3 standaard.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

Waar de gebruikersdag vaak bol staat van nieuwe functionaliteiten en ontwikkelingen binnen het engineeringpakket, worden ook verbeteringen naar aanleiding van vragen uit het veld verder uitgewerkt en geïmplementeerd. Zo kunnen in Lasal met behulp van een oscilloscoopweergave real-time errors worden ontdekt. Ook werd via een ‘robot base' in Lasal een robotinterface geprogrammeerd waarmee tijdens de presentatie een demo Delta Picker in werking werd gesteld. Daarbij kon dieper ingegaan worden op positionering tijdens koppeling en het gebruik van specifieke functies en libraries.  

Voor de jubileumeditie stelde Sigmatek een aantal prototypeschermen ter beschikking; de HMI touchschermen (ETT-reeks) zullen op de SPS/IPC - drives in Neurenberg worden geïntroduceerd